Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirta9

Marketing

A ti kad se moliš, uđi u svoju sobu...

Image and video hosting by TinyPic



... zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti." Matej 6,6



Sve je jasno i jednostavno rečeno. Isus nam daje praktičan i konkretan savjet za dobru molitvu. Poziva nas u tihu osamu svoje sobe, da stanemo pred Oca i kažemo mu sve. I on će nam dati što tražimo.

No toliko puta mi se dogodi da prvo idem ljudima kada mi je teško. Mnogo mi znači kada sa prijateljima mogu podijeliti ono što me je zaboljelo. Znam da je u tome dragocjenost prijateljstva. No opet, Bog nas poziva kada nam je teško da dođemo odmah k Njemu, usmjerava nas k Sebi, želi da njemu sve povjerimo.

I shvatila sam koliko mi je to mnogo puta teško jer nemam uvijek povjerenje da će Bog razumjeti o čemu mu govorim, a ako me ne razumije…kako će mi dati ono što Ga molim?

I zanimljivo mi je kako u istom poglavlju Isus čak tri puta kaže: Otac tvoj koji vidi u tajnosti, uzvratit će ti (Mt 6,4, Mt 6,6 i Mt 6,18).To me je ganulo. Jer upravo u tome se vidi koliko nas Bog razumje, koliko shvaća naše napore da vjerujemo, da hodamo Njegovim putem. Ima strpljenja. Nije mu teško ponoviti i po nekoliko puta samo da mu budemo blizu.

Riječi… «…u tajnosti » sam protumačila kao Očevu želju da odvojimo svoje vrijeme u kojemu ćemo biti samo s Njim. I kada kaže: zatvori vrata svoje sobe, to znači da doslovno treba vrata zatvoriti ali još ima dublje značenje a to je da imamo hrabrosti povući se bar nakratko iz svijeta svakodnevnice, poslova i biti s Njim. Jer samo tako će naša svakodnevnica, poslovi…čitav život biti osnaženi.


Post je objavljen 31.03.2007. u 19:44 sati.