Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tablehockey

Marketing

The Kings are Back

Naš najdalji stolnohokejaški izlet do sada pokazao se i najuspješnjim.
23.07.2007 Vjeko, Kristijan i ja uputili smo se u Frankfurt. Na putu smo pokupili Bernarada iz Kranja i ekipa je bila puna nada i želja za uspjehom(realnih). Nakon dugog puta stižemo u Rodgau - malo mjesto pokraj Frankfurta. Naravno, i u malom mjestu nađe se restić s hrvatskim specijalitetima.
24.03.2007 Počinje veliki dan za hrvatski stolni hokej. Ja sam na početku igrao izvrsno; nizao sam pobjede i bio siguran u sebe. Sve dok predamnom nije bio igrač duge crne kose koji je s lakoćom mojoj uspavanoj obrani dao gol, pa drugi, pa treći pa sam išao na sve ili ništa , pa sam dobio još jedan i još jedan. Tako me Elviscool raketno spustio na zemlju. Nakon prvog kruga svi Hrvati i Bernard prošli smo u prvu jakosnu grupu.
Tu su se Nijemci pokazali kao izvrsni organizatori. U maloj pauzi svi su naručili jelo pa nakon prvog kruga svi su dobili naručeno na stol te su se bez žurbe mogli najesti.njami
Nakon pauze za ručak pale su prve maske, tj. Elvis nije nitko drugi nego Joachim Klang "Der Joe"-legendarni i najbolji stolnohokejaš u Njemačkoj koji je stavio periku iz meni nepoznatih razloga. Poslije mi je objasnio da je na svom prvom svjetskom prvenstvu u Parizu upoznao Čehe koji su tako izgledali (moja je pretpostavka da nisu imali perike).
Nakon drugog kruga prvih 16 išlo je u play off; tu sam završio na 15.mjestu i u 1/8 finala naletio na Kristijana koji je igrao izvrsno i završio drugi. Vjekoslav je bio iznad svih očekivanja te je završio 8. nakon drugog kruga. U mom play-off ogledu s Kristijanom nisam imao puno šansi, no ipak sam izgubio tek nakon pete utakmice s 3-2.
Vjekoslav se izvrsno borio sa Markom Gorodnitskiym (Rusija), koji je u zadnjoj utakmici ipak pobijedio.nono Tako je Vjekoslav završio na izvrsnom 10. mjestu.
Mrak nam je pao na oči kad smo shvtili da Kristijan može izboriti polufinale smo ako prođe Elvisa. No, i to mu je pošlo za rukom. U polufinalu je pobijedio i izvrsnog Bernarda. Bernard, osim što je izvrsni stolnohokejaš, pravi je sportaš koji je sportski prihvato poraz i odmah se prihvatio navijanja i dijeljenja savjeta Kristijanu u borbi za prvo mjesto s Bjernom. Najbolji Danac bio je čisti favorit. No Kristijan je igrao bolje, ljepše i mirnije, te unatoč velikoj Bjernovoj želji za pobjedom te malo preagresivnom igrom, izborio prvi pehar za nekog Hrvata na internacionalnoj sceni. Lijepom igrom je pridobio navijanje skoro svih prisutnih za sebe te potpuno zasluženo stavio Bembel Kup u paket našeg auta gdje je isti imao 900km prilike da se razbije.Na kraju turnira bilo je očito, Joe se vratio, mi smo napokon opet u formi. Pa možemo reći
"The Kings are Back "partypartypartyparty

Post je objavljen 30.03.2007. u 22:40 sati.