Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/120kg

Marketing

30.03.2007. - četvrtak - 8 dan...- 2 voćni dan...

evo uspijela sam izdržati sedam dana..je..danas je osmi dan..iliti moj drugi voćni dan..bravo ja...evo izgledalo je otprilike ovako..jako puno posla..i finu papicu sam papala..kuhala sam si danas za sutra..nosila rižu na posao, pa drugi dan tijesto...voćni dan pila do podne light voćne sokove..od podne jela voće...e sada ono što je nainteresantnije..a to su rezultati...- 3 kg...
e pa za 3 kg..danas popodne častim samu sebe..masažom..a sada slijedi malo recepata..

Dodina riža

Potrebno:
300 g riže
400 g luka
1 paprika
malo biljnog ulja
sol
papar


Skuhajte rižu al dente u posoljenoj vodi. Očistite luk, narežite ga na ploške pa ga skuhajte u posebnom loncu posoljene vode. Ocijedite ga i pržite 2-3 minute zajedno sa paprikom izrezanom na rezance, pržite na malo ulja u teflon tavi. Posolite i popaprite i kraju dodajte ocijeđenu rižu, promiješajte i poslužite..

Image Hosted by ImageShack.us

Tjestenina s patliđanima

30 dag tjestenine (tortelini/ravioli)
2 mala patliđana
3 rajčice
1 feferon(po želji)
nekoliko listića svježeg bosiljka
2 režnja češnjaka
parmezan

Oprane patliđane narezati na tanke ploškice i još prepoloviti.Posoliti i ostaviti da se cijede 1 sat pa lagano ocijediti i ispržiti.Rajčice preliti vrelom vodom,oljuštiti i narezati.Na ulju propržiti nasjeckani feferon,dodati rajčice,usitnjeni češnjak i 5-6 listića bosiljka.Pirjati oko 15 minuta na srednjoj temperaturi.Lagano umiješati patliđane,preliti po tjestenini,posipati patliđanom i ukrasiti listićima bosiljkom

Image Hosted by ImageShack.us

Jelačić kocke

Biskvit:

18 dag šećera
18 dag oraha
9 dag kakao-praha
6 žumanjaka
6 bjelanjaka

Krema:

1 dl mlijeka
35 dag čokolade
2 dl slatkog vrhnja
čokoladni preljev

Priprema:

Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte kakao u prahu i mljevene orahe. Lagano umiješajte dobro istučeni snijeg od bjelanjaka. Izlijte smjesu u pravokutnu tepsiju i pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva. Pečeni biskvit ohladite i prerežite na dva dijela. Prokuhajte mlijeko, a čokoladu otopite na pari, pa je dodajte mlijeku. Sve izmiješajte, dobro ohladite i umiješajte tučeno slatko vrhnje. Polovicom kreme premažite list biskvita, dok drugi list biskvita stavite na kremu. Preostalim dijelom kreme premažite površinu biskvita, pa sve prelijte čokoladnim preljevom.Ohladite u hladnjaku i narežite na kocke.

Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 29.03.2007. u 09:58 sati.