Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Redatelj loših špijunskih trilera s Pantovčaka


Možda sam ja prvi, ali ne i jedini koji je izrazio sumnju u autentičnost intervju s Veljkom Kadijevićem u Business.hr-u.

Prema Silvani Perici u Večernjem listu istu je sumnju izrazio i Antun Kvakan, zamjenik glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Nova Tv javlja da je Kadijevićeva rodbina preko odvjetnika poručila da je intervju izmišljen jer da Veljko nije dao intervju hrvatskim medijima već 17 godina.

A Enis Zebić razgovarajući s Višnjom Starešinom za Slobodnu Evropu saznaje: Podatak da je novinarka jednog portala, u nekom gradu, dobila Kadijevića na telefon, prepoznala njegov bariton, a sve je to činila prije nego je priča objavljena u jednom beogradskom listu, ne zvuči mi baš uvjerljivo.

Za razliku od Višnje koja pretpostavlja da su režiseri ovog lošeg špijunskog trilera u Beogradu, ja i dalje smatram da se redatelj nalazi na Pantovčaku.

Podsjećam i na lažni intervju Josipa Jovića s Mirkom Norcem, kojeg je HTV-e, baš kao i ovaj Kadijevićev, obilato citirala u Dnevnicima.

I Danko Bljajić tvrdi, gle čuda u Nacionalu, da se redatelj drame s tučnjavom na Prisavlju nalazi na Pantovčaku. Bljajić i Suzana Jašić, dvojac koji se javno suprotstavio Mesić-Galićevom kandidatu za mjesto Glavnog ravnatelja HRT-a, zadnji put je protestirao zbog Galićevog cenzorskog odrađivanja za Mesića u slučaju proustaškog govora u Australiji (Rotim-Družijanić). Dakle znaju Bljajić i Jašićeva o čemu govore i kako funkcionira koruptivni odnos na relaciji Mesić-Galić. Kod nas je možda najizraženiji oblik korupcije ovaj usluga za uslugu. Galić je Mesiću davao više prostora nego što je zakonom propisano na HTV-u i HR-u i na razne cenzorske načine sprječavao širenje negativnih vijesti o predsjedniku, a ovaj ga za nagradu šalje, prije isteka mandata na televiziji, za veleposlanika u Francusku, te njegova prijatelja Vanju Sutlića gura na upražnjeno mjesto glavnokomandujućeg HRT-om. Pitanje je samo u kolikom novčanom iznosu bi se mogla izračunati ova korupcija, a ne je li to nezakonito ili nije.

No, predsjednik Mesić se najbolje brani napadajući, i sebe postavljajući za vrhovni moralni i ini Autoritet, pa umjesto da odgovori na pitanje zašto gura Sutlića, on napada Bljajića i Kolarevićku da su nedemokratični i da su se potukli jer nije prošao njihov prijedlog.

Dajte nam što više Mesićevih špijunskih sapunica na javnu tv!




Post je objavljen 28.03.2007. u 01:32 sati.