Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Da baba ima muda, bila bi djed.


Vladimir Bebić je danas u razgovoru rekao da je bolja alternativa NATO savezu bio pokret nesvrstanih, kada je Jugoslavija bila miljenica cijelog svijeta, a danas bi najbolje rješenje za Hrvatsku bilo da proglasi neutralnost. Po njemu NATO ne pruža nikakvu sigurnost, a na Sanaderovu tvrdnju da se agresija na Hrvatsku 1991. godine ne bi dogodila da je Hrvatska bila članica NATO-a, Bebić je slikovito odgovorio «Da baba ima muda bila bi djed». Bebić je dodao da je i Srbija pred ulaskom u NATO, pa od koga bi se onda Hrvatska trebala braniti.
Smatra da je jedina uloga NATO saveza da štiti pljačku koju je Europa, odnosno bljedoliki čovjek sa zapada stolječima sprovodio nad drugim zemljama,odnosno Južnom Amerikom, Afrikom, a sad su na redu Slaveni. NATO od hrvatske želi samo «nacionalno topovsko meso i nadnacionalnog mrtvaca, odnosno, za početak će vojnici biti nacionalno topovsko meso, a kad netko od njih pogine na frontu bit će nadnacionalan američki heroj. Stoga je krajnje vrijeme da se građani Hrvatske na referendumu izjasne o ulasku u NATO.» rekao je Bebić.
Strahuje, budući da Hrvatska nije demkratska zemlja, da vlada ne ispoštuje rezultate referenduma, ako oni budu protiv NATO saveza, te da (Bebićevim riječima) «pobješnjeli Sanader uvede Hrvatsku u NATO protiv volje građana.»
Naglasio je da se mora slušati glas naroda i izrekao svoju krilaticu da «Ne može netko biti sretan, ako svoju sreću ne podijeli s drugima».
«Ako je 80% ljudi za referendum to vladi mora biti signal da pregovara s NATO-om oko ne ulaska u NATO.» rekao je.
Smatra da se EU igra s Hrvatskom, jer iako je Hrvatska cicilizacijski najrazvijenija zemlja u regiji i ispunjava svaki EU uvjet, unija kao svoje članice prima nerazvijene Bugarsku i Rumunjsku. Po njemu ulazak u EU nema veze s kriterijima već s politikom, a unija se prema Hrvatskoj odnosi kao prema «malom psiću pekinezeru, kojem stalno drže neke lekcije» što je sramotno, smatra Bebić i dodaje da bi sve njih istjerao van, a Hrvatska je dovoljno civilizirana i kulturna da s unijom može ravnopravno razgovarati.
Kaže da se EU bavi ekologijom Hrvatske obale jer se žele preseliti ovdje, a hrvatska vlada i parlament prodaje državu što je zapravo, po Bebiću, veleizdaja.
Naglasio je da je ljevica u potpunosti protiv ulaska u NATO, jer je to vojna sila, dok desne snage štite kapital, pa su za NATO jer im treba vojska, dok ljevica štiti rad pa joj je u interesu promjena, stoga joj ne treba vojska.


Post je objavljen 27.03.2007. u 15:51 sati.