Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Predsjednik Mesić on-line


Novinarka Business.hr-a Nada Starijaš-Al-Issa objavila je intervju s Veljkom Kadijevićem u 26.3.07 11:02. Predsjednik Stjepan Mesić ga je već pročitao do 15,30 i komentirao u emisiji Hrvatskog radija S Predsjednikom uz kavu.

Ide li predsjednik Stjepan Mesić redovito na internet i koje adrese posjećuje, trebalo bi ga pitati u razgovoru za PC Chip ili Bug povodom ovog priznanja da se promptno informirao na business.hr-u. Šalu na stranu, mene slučaj s ovim intervjuom opet podsjeća na Pukanićev intervju s Gotovinom, kojeg je Mesić, prema Pukijevoj priči, pročitao prije nego li je objavljen. Je li možda tako bilo i s ovim tekstom? Ako su mu pokazali intervju prije objave, zašto u business.hr nisu odmah zatražili Mesićevu izjavu, nego se čekalo da komentar dadne preko Hrvatskog radija?

Nada Starijaš-Al-Issa bila je jako štura odgovarajući na upit iz Večernjeg lista o autentičnosti razgovora:

Na pitanje je li doista razgovarala s nekadašnjim generalom JNA i sekretarom za narodnu obranu, N. Starijaš All-Issa kaže kako je prepoznala njegov "promukli bariton" te kako je posve sigurna da je to on. Dakle, novinarka je mjesec dana pokušavala preko različitih veza stupiti u kontakt s Kadijevićem, što je na kraju i uspjela, kaže.

U spomenutom parku nju je prepoznala osoba koju ne poznaje, stupila s njom u kontakt, s mobitela pozvao neki broj. Potom je čula Kadijevića, snimila njegove riječi, a pošto je izjavu snimila, vrpcu je morala vratiti. U redakciji tjednika nisu željeli otkriti je li još tko iz redakcije bio s autoricom.

Silvana Perica, Večernji list, 26.03.2007 19:44


A u Srbiji je vijest o Kadijevićevom intervjuu slabo odjeknula. Tek jedan komentar na siteu B92:

Ovo su smešne vesti, neozbiljne... Kadijević je tada bio ministar odbrane SFRJ. Tada bio savetnik, radio i za Amerikance, dobio imunitet?! Nemojte molim vas, ovo prelazi granice čak i specijalnog rata.

(Andersen, 26. mart 2007 18:25)



Na forumu B92 postirao sam tekst s 45 lines o sumnjivom intervju i dobio dva odgovora. Jedan je zapravo pitanje od kud uopće frka oko Kadijevića, a u drugom se kaže:

Naravno da je riječ o prozirnom hoaxu, samo će proć par dana dok se to i pokaže.

Motiv eto nije Aprilili, za to je malo uranilo, pa mislim da si na dobrom, ustvari na odličnom tragu..

Roger Sanchez, post 27 Mar 2007, 02:29


Dnevnik Blic, koji je zakuhao priču oko Kadijevića pred par tjedana viješću da je bivši ministar obrane SFRJ savjetnik koalcijskih snaga u Iraku u da ima američki imunitet, odnosno boravište u SAD-u, ne javlja ništa o Kadijevićevom intervjuu u Business.hr-u.

Predsjednik Stjepan Mesić koji je u emisiji Hrvatskog radija gostovao zajedno s Lazom Pajićem iz Državnog odvjetništva informiran je i mogućnosti da je Vladimir Zagorec vanbračni sin pokojnog Franje Tuđmana:

Na potpitanje voditelja emisije da u kuloarima i na forumima nekih internetskih portala kruži priča da je Zagorec navodno Tuđmanovo izvanbračno dijete i da je njegova majka bila bliska suradnica predsjednika Tuđmana, Mesić je rekao kako je i on za to čuo, ali da ga to ne zanima, već vrijednost pojedinog čovjeka.

Business.hr/Hina, objavljeno 26.3.07 19:40


Još jedna stvar kao naručena za predsjednika Stjepana Mesića. Naravno da će se sada otvoriti rasprava o tome, čim je Mesić stvar potvrdio, a bit će kao što sam i najavio:


Priča o Zagorcu kao Tuđmanovom vanbračnom sinu biti će odličan paravan za sve Mesićeve sumnjive poslove s Petračem i drugima iz špijunskog i kriminalnog podzemlja.

45 lines, 13.03.2007.


Zašto novinari koji imaju pristup predsjedniku Mesiću i propituju ga o sadržajima na internetu svom sugovorniku ne postave pitanja o Žarku Pavlini, koji se navodno obogatio trgujući oružjem i sudjelujući u prijevari Ane Jendriš-Jelesić i sličnim temama koje se u obilju mogu naći na 45 lines, a o kojima iz mainstream medija ne samo da do sada nisu pitali predsjednika, nego ne objavljuju ni retka?

Dok se to ne dogodi, ja ću i dalje tvrditi da Mesić manipulira medijima u Hrvatskoj.

Popodnevni update:

Američki veleposlanik: Neka se Kadijević javi policiji ako vjeruje u ono što je kazao Business.hr-u


Američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Bradtke nakon provjere u SAD-u tvrdi da Kadijević u Washingtonu nema ni prijatelja ni zaštitnika.

Veleposlanik Bradtke ističe da je Kadijević u zabludi ako misli, kao što je izjavio za Business.hr, da mu SAD garantira imunitet od progona pred pravosudnim tijelima Republike Hrvatske.

Ako Kadijević stvarno vjeruje, kako je kazao, da ga se ne može kazneno goniti, Bradtke mu predlaže da izađe iz svog skrovišta i prijavi se prvoj policijskoj postaji te će se sam uvjeriti da je u zabludi što vjeruje u američku zaštitu.

Američki veleposlanik tvrdi da mu je iz Washingtona potvrđeno da Kadijević nije rekao istinu u izjavi koju je dao novinarki Business.hr-a o svojoj ulozi savjetnika vojne koalicije u Iraku te konstatira da SAD ne sklapa nikakve nagodbe s ratnim zločincima.


business.hr, objavljeno 27.3.07 14:23



A tko, nakon ove Bradtkeove izjave, vjeruje da bi Kadijević išao izjavljivati Business.hr-u da ga štite Amerikanci?


Post je objavljen 27.03.2007. u 15:55 sati.