Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budalacobanin

Marketing

pitanje ?

.
.




Vrijeme koji covjek poznaje stoji na mjestu, a on jadan trci po zamisljenoj crti koju naziva vrijeme nebi li zadrzao svoj mir u neznanju.
Da bi mu bilo “lakse” on se umara I TRCI , UMJESTO DA STANE, ODMORI SE I PRIHVARI ODGOVORNOST ZA ISTINU KOJA NE POSTOJI.
VRIJEME NE CURI IZ BUDUCNOSTI U PROSLOST , NEGO JEDNOSTAVNO VIBRIRA SVOJIM SIMBOLOM I EMITIRA ljudski TEMPO.
VRIJEME JE SAMO JOS JEDNA OD LJUDSKIH IDEJA PODLOZNA PROMJENAMA UZROKOVANIM KOLEKTIVNOM SVJESTI ,TAKO DA NI TO VRIJEME KOJE COVJEK PRIHVACA APRIORI NE PROLAZI UVJEK ISTOM BRZINOM,
AKO NE POSTOJI VRIJEME, ONDA NE POSTOJI NI BRZINA NI AKCELERACIJA NI SILA A NA KRAJU KRAJEVA NI MASA ,A AKO NEMA MASE NEPOSTOJI NISTA , STO NIJE ISTINA , znanost ni religija nemaju pravo objasnjenjeNESTO POSTOJI , POSTOJI VAKUM (PRAZAN PROSTOR) I FREKVENCIJE (koje cine stvari onakvima kakvim ih ljudski duh prevodi u banalne prejednostavne slike ) podlozne modulacima i superpozicijama uzrokovanim idejama mislima , zeljama i pitanjima ,,,, ala ala
Promatrajuci zivot I pitajuci se sta ocekujemo, oblikujemo ga. pitanje daje odgovor, zapravo usudio bi se reci pitanje je odgovor, jer odgovor ide iskljucivo uz pitanje I bez njega nema odgovora.
Covjek svojim promatranjem I ocekivanjem odlucuje o samom rezultatu promatranja ishodu promatranog , (pitanje je cin stvaranja a odgovaranje na to pitanje je samo reakcija svemira na osnovni pokretacki impuls pitanja )
Ako se nisi upitao sto mi je ciniti , neces nista ciniti voljno , nego ce rezultanta svih vibracija tvog svemira odlucivat o tvojim postupcima po principu vjerovatnosti I slucaja.
Ukoliko tvoj bog ne zivi 10 centimetara ispod pupka , njegovu ulogu preuzima supstitucijski bog gospodin slucaj koi stanuje izvan percepcijskog horizonta I s kojim je iz tog razloga nemoguce stupit u kontakt.
Ako imamo odgovor, on u sebi vec sadrzi pitanje ( afirmacije koje oblikuju svemir su pitanje I odgovor iako mnogi toga nisu svjesni onaj koi zivi 10 cm ispod pupka to jako dobro zna )

a sad skolasticka anomalija,,,,,,?

Poezija je
I to je to
Stvarnost je
No no no

Kad mi je bog rek'o da ce mi odgovorit na bilo koje pitanje,
Ja ga pitao : a , koje je najvaznije pitanje u svemiru?
Bog mi odgovorio : upravo si ga postavio .

Je je je je je




animacija je interaktivna,krije rijesenje .,,,,,, s kursorom kontroliras gore dole , a sa strelicama napred, nazad, ljevo ,desno
opet ja skladao malo ne rolandu iz 80 tih
..

Post je objavljen 26.03.2007. u 16:58 sati.