Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Što će njemačkim istražiteljima o svom kolegi iz Udbe Josipu Perkoviću reći Branko Traživuk i Ivan Lasić


Beogradski Institut za bezbednost


Javio je Večernji list 23. o.m. da njemački istražitelji dolaze u BiH radio prikupljanja informacija vezano za ubojstvo Stjepana Đurekovića, odnosno nastavak suđenja Krunoslavu Pratesu. Ukoliko je najava točna, najvjerojatnije idu obaviti razgovore
s Brankom Traživukom i Ivanom Lasićem, bivšim kolegama iz UDBE Josipa Perkovića.

Upućujem na neke ranije postove na tu temu:

Stjepan Đureković, Krunoslav Prates i Josip Perković

Hoće li Josip Perković i Božidar Spasić na sud zbog Stjepana Đurekovića?

Josip Perković: Fascinirale su me neke Tuđmanove prosudbe

Predsjednik HOS-a Željko Kekić o Josipu Perkoviću

Posljednji hercegovački ustaša

Indikativno je da je sin Stjepana Đurekovića, Damir ubijen u Torontu 1987., kako kaže Josip Boljkovac na 50 metara od Gojka Šuška, a da je to ubojstvo prikazano kao samoubojstvo. Te godine je u Kanadu k Šušku i kompaniji došao dr. Franjo Tuđman.

P.S. Među onima koji priželjkuju da njemačko pravosuđe, kad već neće hrvatsko, izrekne pravorijek o djelima državnog terorizma koja se pripisuju Josipu Perkoviću, ima i zabrinutih koji smatraju da će hrvatski mediji pod kontrolom Perkovićevog lobija, čim započne nastavak suđenja Pratesu, startati s pričom o silovanju u logoru za Bošnjakinje Vojno, koje se pripisuje Vici Vukojeviću, sucu Ustavnog suda RH i jednom od svjedoka koji su u Münchenu svjedočili protiv Josipa Perkovića. Po njima, uvod u takav razvoj događaja već je napravila Vedrana Rudan zadnjom kolumnom u Nacionalu:

Bošnjakinja iz Stoca, zaštićena haaška svjedokinja, koja živi u Švedskoj s djetetom koje je začeto u HVO-ovu logoru Vojno, tvrdi da ju je ondje pokušao silovati hrvatski ustavni sudac Vice Vukojević. Bi li Vice Vukojević bio sudac Ustavnog suda da je ustrijelio psa?

Vedrana Rudan, Nacional, 19.03.2007.


Post je objavljen 26.03.2007. u 11:42 sati.