Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sumi

Marketing

Gledam ja na ju tjubu svinjokolje.
Razne. Od naših krajeva , pa indonezija i rusija itd...
Naše su najkrvavije. Čak i ja poznati krvolok, nisam mogao gledati ta zvjerstva nad nedužnim članovima seoskih domačinstava.
Čak i ton kad isključim, nn...
Svinjokolja je posebni doživljaj, posebno ako je samo jedna svinja u pitanju. Tad se sve emocije kaksimalno koncentriraju. Pri vinjokolji se točno vidi tko je tko u kući. Gazda je taj koji reže. Onaj koji drži mrtvu svinju dok je gazda reže bit će gazda kad sadašnji odapne.
Žene su najčešće u dubokoj pozadini ovog drušvenog događaja. Oštre noževe, kuvaju vodu, vrte mikser...
E, to je svjetki poredak za kojeg zna balkanski čovjek. On je usredotočen lokano, zato i ne vidi Buševu politiku Novog svjetskog poretka.
Oba kolju, i oba su zajebani na soj način. Buš za svijet, a gazda je zajeban u obitelji.
Ne dao Bog sinu da pita starog kako se reže, jer najčešće susjedi gledaju. Rezati zna samo gazda, a tko je on to svi moraju znati.
Svinjokolja je znači jedna vrsta godišnje smotre u selu. Na smotri se pokazuje kućni poredak,a debljinom svinjske kože želi se pokazati i nadmoć nad susjedom.
To je Balkan, i zato se naši opiru Europskoj uniji i novom svjetkom poretku. Jer ako uđemo u uniju, nema klanja. To gazde još ni neznaju, ali osjećaju da nešto smrdi u zraku, da oni uskoro neće više moći rezati.


dokazi:

svinjokolja u indoneziji (bez samog klanja)

Post je objavljen 25.03.2007. u 21:53 sati.