Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framatrsat

Marketing

Područni susret Frame u Puli

Ovogodišnji susret Frama grada Rijeke, kojima su se uz Framaše s Krnjeva, Žabice i Trsata, pridružili i mladi s Pehlina, iz Crikvenice i Gračaca, prethodio je područnom susretu,a domaćin je bila župa sv. Antuna iz Pule.

No prvo da se osvrnem na susret Frama u petak na Krnjevu. U crkvi sv. Nikole Tavelića okupilo se oko 80ak Framaša. Večernju molitvu predvodio je fra Anselmo, a naše zajedničko pjevanje su potpratili Framaši s Krnjeva, sa svojim sviračkim znanjem.. Nakon Večernje podijelili smo se u 7 grupa, u kojima smo se kroz igru upoznali sa Framašima iz Crikvenice i Gračaca pa čak i s našim susjedima s Krnjeva i Žabice. Bilo je tu svega. Od pjevanja, pričanja viceva pa do prepričavanja događaja kako su neki dolazili ˝točno˝ na vrijeme od noćnog izlaska. Ovaj susret bio je priprema za sutrašnji događaj kojega smo s nestrpljenjem čekali.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Za Pulu smo krenuli u 7.30 ispred Dvorane mladosti. Kako ujutro nitko nije kasnio (cool), u Pulu smo došli na vrijeme, onako kako se i planiralo. u 10.00h započeo je program sa predstavljanjem prisutnih bratstava (Trsat, Krnjevo, Žabica, Crikvenica, Gračac, sv. Antun iz Pule i cure iz Čakovca wink), te duhovni nagovor fra Anselma ''Usudimo se živjeti evanđelje'', koji je bio i geslo susreta. Uslijedio je rad po grupama. Grupe su bile nazvane po apostolima plus grupa Isus i grupa Marija. Oko 14.00h imali smo izvještaj s rada po skupinama. Grupe su bile jako domisljate. Neki su izveli skeč, neki ˝izrecitirali˝ pjesmu o tišini a neki su imali i krščanski haiku. Nakon plenuma malo smo odahnuli od napornog rada uz Mihino i Anđelićevo predstavljanje projekata i susreta Frame na Područnoj i Nacionalnoj razini, te uz zajedničko pjevanje i ples. Moram napomenuti da su naši japansko- trsa(t)čanski glumci do suza nasmijali okupljene svojom neponovljivom predstavom ˝Daj babi kunu˝. U 17.00h uslijedio je križni put kojega smo mi, Framaši molitvom animirali a predvodio ga je fra Tomislav Hrstić. Vrhunac susreta je bilo svečano Euharistijsko slavlje, pod kojim su mladi iz sv. Antuna primljeni u Framu, a dvojica framaša obnovila svoja obećanja. Misu je predvodio naš fra Ivan Miklenić. Nakon mise onako gladni pohrlili smo na pizze i kolače koje smo s guštom potamanili. Oko 20.00h okupili smo se ispred samostana, te završnom pjesmom pozdravili se s prijateljima i uputili prema autobusima. Pjesma se nastavila i u autobusu sve do Rijeke.
Ovaj susret bio je super iskustvo i jedva čekamo ponovno zajedničko druženje! wave

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Post je objavljen 25.03.2007. u 19:19 sati.