Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nba

Marketing

NCAA UPDATE by Yazid...NY POJAČANJE IZ VEDRA NEBA: Randolph Morris u Knicksima!



NAJBOLJE NOĆAŠNJE AKCIJE (25/03/07) - march madness evidentiran kod: Josha Boonea (Nets), Paula Millsapa (Jazz), i rookie Grizzliea Tarencea Kinseya..


NCAA UPDATE by YAZID

Što je nova u NCAA? Ništa posebno osim što su prošla 3 uvodna kola i došli smo do Elite Eight ili skupine od 8 sastava koji su više-manje očekivano došli na korak do odlaska na Final Four u Atlanti.

A da u prvim kolima – posebno prvi dan uopće – nije bilo iznenađenja, bilo je bez daljnjega. Kako se osjeća čovjek koji skine pobjedu Virginia Commonwealth Universityja nad Dukeom i pogodi koeficijent 2,80 ali ga zezne jedino hendikep na Louisvilla protiv Stanforda i to za 5.400 kn a ulog je bio 5 na 10 parova? Vjerujte, ne baš najsjajnije...

Ali sve je to igra. Nego, počeli smo o iznenađenjima, a to su u prvom kolu definitivno bile utakmice prvog kola (u zagradama je ranking ekipe) Duke(6)–VCU(11) 77-79, Notre Dame(6)–Winthrop(11) 64-74 i Arizona(8)–Purdue(9) 63-72 te u drugom kolu Wisconsin(2) – UNLV(7) 72-77. Momčadi su ispale, a neki dečki koji su sanjali o izboru na draftu i ranijem odlasku u profesionalne vode (u prvome redu društvo iz Arizone) nažalost će morati odgoditi njihovo ostvarenje do idućeg proljeća.


Na kraju, u bitku za nastup na završnom turniru idu po regijama:

West: Kansas(1)-UCLA(2)
Prošlogodišnji finalist ide na noge Top 3 sastavu ove sezone. Kansas se namučio protiv neugodnog Souther Illinoisa, a UCLA je nakon niza poraza pred kraj sezone ipak zaigrala kako priliči tradiciji a i snazi sastava. Od Jayhawksa na čelu s Brandonom Rushom su talentiraniji jedino dečki iz North Caroline a iskusniji prvaci iz Floride, što ukratko znači da je Kansas vrlo izvjestan za nastup u polufinalu 31.03. u glavnom gradu savezne države Georgije...

Midwest: Florida(1)-Oregon(3)
... protiv Florida Gatorsa koji suvereno brode prema obrani naslova, što su i pokazali na dosadašnjem nastupu na turniru. Skoro isti sastav od prošle godine, prva postava u kojoj su 3 sigurna izbora prve runde drafta kad god izađu na izbor – Horford, Noah i Brewer - i dobra klupa su ipak malo previše za vrlo dobar ali ne i odličan sastav Oregona kojeg predvodi Aaron Brooks.


NAJBOLJE JUČERAŠNJE AKCIJE (24/03/07)..

South: Ohio State(1)-Memphis(2)
Tough call. Fab Five 2006 poznatiji kao Ohio State Buckeyes provukao se zahvaljujući iskusnom beku Lewisu u drugom i trećem kolu potiv Xaviera 78-71 u produžetku te s pola koša prednosti protiv Tennesseeja 85-84. Memphis je dobio također nezgodne Texas A&M i u stanju je svakom zapapriti. Budući je evidentno da ima lijeka za super-freshmana Gerga Odena, otvoreno je pitanje tko će na ogled...

Ej Muraja,

Evo naletio sam na clanak na sportnet-u pa ti saljem LINK

BTW, jesi vidio da imam 7 timova u BRACKET-U od final 8! Who the man!!!

pozdrav,
Zeljko, UNC Ashville


South: North Carolina(1)-Georgetown(2)
... Tar Heelsima za koje je nekoć i Najveći nastupao. Hoyasi iz washingtonskog elitnog predgrađa su imali velike muke protiv svih borbenih ekipa pa tako i protiv Vanderbilta, što potvrđuje rezultat 66-65, i dobili su ih isključivo na račun dobre igre 217 cm visokog Roya Hibberta. North Carolina lomi ultrabrzim ritmom a i dečki unutra obavljaju svoj posao toliko dobro da recimo rookie Brandan Wright kotira kao Top 5 izbor ovogodišnjeg drafta a Tyler Hansbrough, Wayne Ellington i Tywon Lawson kao sigurni izbori prve runde.

Općenito je riječ o vrlo jakom turniru, za razliku od prošle godine, što je još jedan dokaz koliko je NCAA profitirala od uvođenja NBA restrikcije za igrače iz srednje škole. Da je ostalo po starome, Oden, Durant i Young bi grijali klupu – OK, Durant bi možda i igrao – a ovako se kroz sezonu pokazalo koliko je tko od njih sposoban i koliko dominirati nad vršnjacima i nešto starijim kolegama.


Image Hosted by ImageShack.us

Randolph Morris u Knicksima

Uz natjecanja i utakmice koje su u pravilu neizvjesne, priča dana pa i mjeseca dolazi s linije New York – Lexington (Kentucky) i to nakon višemjesečnih nagađanja hoće li se stvar dogoditi ili ne.

Naime, Knicksi su potpisali dvogodišnji ugovor vrijedan 1,6 milijuna $ s centromWildcatsa Randolphom Morrisom – igračem koji se nakon prve studentske sezone prijavio na draft 2005. na kojem nije uopće bio izabran i samim time stekao pravo u budućnosti potpisati za bilo koji profesionalni sastav već prema svojoj volji.

Budućnost je izgleda došla: 210 cm visok i 118 kg težak centar koji je odigrao sasvim dobru sezonu s prosjecima 16.1p/7.8s/2.1bl (da nije žurio) mogao je već lani a da ne govorimo ove godine računati na sredinu prve runde ali je ishitrenim potezom sebi iz džepa izbacio minimalnih milijun zelenih novčanica.

U nedjelju navečer Morris ima prvi trening kao član Knicksa s vrlo vjerojatnom mogućnošću da u ponedjeljak navečer zaigra protiv Orlando Magica.

Što reći na kraju? Isiah Thomas defintivno ne prestaje iznenađivati svojim potezima kao predsjednik/trener Knicksa koji su unatoč velikim pretumbavanjim u posljednjih godinu dana od statusa drugog imena za nered (u BiH kažu za ovakav klub: frtutma) do sastava koji je legitiman kandidat za sedmu ili osmu poziciju na Istoku zahavaljujući stjecaju okolnosti i lošijoj konkurenciji u konferenciji. Što se sve nije dogodilo:

- draftiranje anonimca Balkmana i Collinsa
- rastanak s Larryjem Brownom (kojeg je objektivno pregazilo vrijeme i nije ga trebalo ni potpisivati)
- favoriziranje Jeffrisa na štetu objektivno boljeg Leeja
- makljaža protiv Denvera
- povratak iz mrtvih Francisa
- sva sila ozljeda
- potpis Morrisa...


MJ 1989.: 50PTS vs. MILWAUKEE BUCKS..

Thomas sada ima priliku za iduću sezonu dobiti dva dobra studentska igrača – jednog je već potpisao a drugog bi možda mogao dobiti na ovogodišnjem draftu prekrcanom talentom jer će Knicksi sudeći prema sadašnjem omjeru 33-38 i tradeu s Bullsima te zamjeni pickova birati negdje između 21. i 24. picka što se dobrim manevriranjem oko tradeova može povisiti za pokoje mjesto.

A imena koja će se birati u donjoj trećini prve runde su internacionalci Tiago Splitter, Rudy Fernandez, Marco Belinelli i Marc Gasol te studentarija Brandon Rush (Kansas), Jared Dudley (Boston College), Dominick McGuire (Fresno State), Nick Young (USC), Marcus Williams (Arizona), Aaron Gray (Pittsburgh), Alando Tucker (Wisconsin), Morris Almond (Rice) i Kyle Wisser (Wake Forrest).

Uglavnom, bitno da nije dosadno. To je očigledno geslo bivšeg vođe Bad Boysa.

Ivica Žuro a.k.a. Yazid
Nba.blog.hr




Post je objavljen 25.03.2007. u 09:33 sati.