Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blackcat15007

Marketing

prijateljstvo

.....evo jedne priče koju sam dobila od jednog mog frenda....

pa glasi ovako:


Image Hosted by ImageShack.us

Bio je jednom jedan dječak veoma ružnog karaktera. Njegov otac mu je jednog dana dao vrećicu sa čavlima i rekao mu da ukuca po jedan čavao u vrata svaki put kad se bude ružno ponašao i/ili kad se posvađa sa nekim.
Prvog dana je ukucao 37 čavla. Sljedećih tjedana naučio je da se kontrolira i broj ukucanih čavala se smanjivao iz dana u dan. Otkrio je da je mnogo lakše kontrolirati se umjesto da kucaš čavle.
Na kraju je došao dan kada dječak nije ukucao niti jedan čavao u vrata. Tada je otišao kod oca i reče mu da danas nije ukucao niti jedan čavao.
Otac mu je tada rekao da izvadi čavao iz vrata za svaki dan kada ne bude izgubio strpljenje. Dani su prolazili i na kraju je dječak rekao ocu da je izvadio sve čavle iz vrata.
Otac je odveo sina do vrata i rekao mu: “Sine, ponašao si se vrlo dobro, a vidi koliko rupa ima u vratima!
Nikad više neće biti kao prije. Kad se posvađaš sa nekim i kad mu kažeš ružne stvari ostavljaš mu ranu kao ovu.”

Image Hosted by ImageShack.us

Možeš zabosti nož u čovjeka i da ga izvadiš odmah ali će rana ostati zauvijek. Nije važno koliko ćeš se puta ispričati, rana će ostati. Verbalna rana čini isto zlo kao i fizička rana. PRIJATELJI su rijetko blago, čine te sretnim i ohrabruju te. Spremni su da te saslušaju kada ti je to potrebno, podržavaju te i otvaraju svoje srce pred tobom. Pokaži svojim prijateljima koliko ih voliš.

Za kraj: “Jedna od radosti prijateljstva je znati sa kime možeš da podjeliš tajnu.” (Alessandro Manzoni)


.cat.

Post je objavljen 24.03.2007. u 18:44 sati.