Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imotskakrajina

Marketing

Snijeg prvog dana proljeća

Samo nekoliko sati od kalenarskog početka proljeća, snježne pahuljice zabijelile su Imotsku krajinu. Snijeg je još u poslijepodnevnim satima uz temperaturu od minus tri stupnja počeo padati na Biokovi.Do 22 sata bilo ga je 20 centimetara.Također snježne pahulje zabijelile su i područje Turije kod Zagvozda,Studence, Aržano,Vinjane Gornje, a oko 21 sat počeo je padati i u Imotskom.Prema riječima Joze Petrušića dežurnog u Zimskoj službi Županijskih cesta u Cisti Provo sve njihove ekipe su na terenu, a prometnice su čiste i prohodne.


Pojavila se svinjska kuga

Na području Imotske krajine pojavila se svinjska kuga. Prema dosad dostupnim informacijama zaražene svinje pristigle su krajem prošlog mjeseca na imotsko područje iz Križevaca i Ludbrega.

Glasnogovornik ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić potvrdio je kako se radi o dvjema pošiljkama od oko 50 svinja koje su prije mjesec dana stigle na područje Imotskoga i koje su po dolasku počele ugibati. Nalazi se očekuju tijekom dana, ali sve ukazuje na pojavu klasične svinjske kuge na području Imotskog, potvrdio je Pavić.

Sva dvorišta u kojima je bilo uginuća svinja do daljnjega su zatvorena, a poduzete su i sve druge nužne mjere kako bi se suzbila moguća epidemija svinjske kuge. Uginuće oboljelih svinja zasad je registrirano kod vlasnika u Šestanovcu, Zmijavcima i Kamenmostu.



Post je objavljen 21.03.2007. u 19:22 sati.