Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/tableta

Marketing

Genitalne bradavice

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
*- Malene izrasline slične bradavicama( tvrdi čvorić u koži, često sa hrapavom okruglom površinom,) - na spolnim organima ili u analnom području
Uzročnici bradavica su virusi a mogu se pojaviti bilo gdje na tijelu. One koje se pojavljuju u genitalnom području uzrokuje human papillomavirus( HPV) , a poznate su kao genitalne, ili venerične bradavice.Mogu se formirati na penisu , na velikim i malim usnama, na stijenkama rodnice i grliću maternice ili oko analnog otvora.
Nisu uvijek vidljive.Virus uzročnik lako se može prenositi seksualnim kontaktom . Prezervativi neće uvijek spriječiti infekciju jer možda ne pokrivaju sva zahvaćena mjesta. HPV se smatra rizičnim faktorom za rak grlića maternice i za rak penisa. Upravo je danas bilo na TV da je proizvedeno cjepivo protiv HPV-a a za zaštitu od raka grlića maternice-GARDASIL- nažalost još nam nije dostupan, no važno je da su ga pronašli!!
Nema liječenja kojim se možete riješiti virusa koji uzrokuje bradavice . Liječnik može odstraniti bradavice laserom, zamrzavanjem ili kemijskim sredstvima.No bradavice se često ponovo formirju. Trebalo bi odlaziti na preglede jednom godišnje jer genitalne bradavice uvečavaju opasnost od raka grlića maternice ili penisa.

Post je objavljen 20.03.2007. u 23:06 sati.