Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svaasta

Marketing

Per aspera ad astra

Evo, u okviru naseg nenadanog "uspjeha" mislim da bi tekst sa ovakvom tematikom bio prikladan.
Kako naslov kaze: "Preko trnja do zvijezda" tako se i u vecini situacija u zivotu dogadja jednako. Mi bi rekli, "Bez muke nema nauke" pa bih bas o tome htjeo govoriti danas.
Kada se covjek rodi, moze se roditi ili bogat ili siromasan. Oni koji se rode bogati, odnsosno vecina takvih, nikad nece/nisu upoznali pravu stranu zivota, te se nikad nisu trudili da bi postigli bilo sto u zivotu. Kako zivot prolazi, njihov novac sve kupuje i oni postaju nesposobni. A kada dodje neka tegoba, prepreka i izgube sav novac, sve na sto su se pouzdali, njihov svijet je u rasulu, jer nikad nisu upoznali znoj rada. Neka ne bude zabune, stvarno, postoje i ljudi koji svoje bogatstvo koriste za vise i bolje svrhe, samo su u manjini.
S druge strane imamo ljude koji se kroz zivot jednostavno moraju probijati iz dana u dan. Mukotrpnim radom oni se prehranjuju i u mnogo slucajva zivotare. Zivot im nije lak, ali na kraju budu nagradjeni i sretni. A ako ipak i ta sreca propadne, "Bog dao, Bog uzeo", opet imaju cilj. Onaj covjek koji svoj kruh zaradi, zna ga postovati te ce isto tako pouciti svoju djecu, da se trude za sve sto zele i budu zahvalni za svaku stvar koju mukotrpno zarade.
Svaki covjek mora proci kroz neku kusnju, neki uspiju neki ne, to je svrha zivota. Svi mi imamo cilj, imamo zelju za vrhom, zelju za zvijezdama. I ako se dovoljno potrudimo, ako prijedjemo to trnje, samo nebo je granica.

Niki

Post je objavljen 20.03.2007. u 21:18 sati.