Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/portkey

Marketing

Weekend getaway


Delom u borbi protiv kolotečine i depresije, a delom zbog podrške sunarodniku, vazda patriotizmom obuzeti Bobi nam je organizovao put u Indian Wells. Tamo smo gledali tenis.

Nije loše s vremena na vreme otići i uživo gledati neki oveći sportski događaj. Ja sam bila na takva dva: jednom sam gledala Lejkerse protiv Čikago Bulsa u Stejpls centru a drugi put taj tenis pre neki dan. Oba puta sam bila fascinirana prostorom u kome se događaj održava i oba puta sam se pitala kako neko radi čitav život i ništa a neko pika loptu sat-dva i zaradi milione. To je meni velika misterija. U stvari, ne misterija, više nepravda. U stvari nije ni nepravda, više kao neka greška u postavci. Ali dobro, ima takvih grešaka isuviše na ovoj planeti, ne vredi se oko toga preterano uzbuđivati.

Tokom meča, primetila sam nekoliko stvari:

- teren je bio baš lep, ljubičast. Nisam nikad pre videla tako lep teren.
- Bobi mi je skrenuo pažnju na takmičara-neprijatelja, igrača br. 2 na svetu, i njegovu nesrećnu naviku da stalno nešto prčka po sopstvenoj pozadini. Onako kao da nešto odatle izvlači. Šorc npr, ili gaće.
- Navijače.

O navijačima moram posebno. U vreme kad sam ja pratila tj. gledala tenis, glavna faca je bio Boris Beker, a još su se od imena pojavljivali i Ivan Lendl, Stefan Edberg i tako još neki. Tad je publika bila fensi i navijanje nije postojalo. Možda i jeste, ali se nije čulo. Sad stvari stoje drugačije, glavna fora je urliknuti s vremena na vreme. Navijači lika iz Španije su urlali RAFAAAA ili OTRAAAAA ili RAFAAAAA OTRAAAA ili malo složenije OTRAAAA VEZ RAFAAAAA a 'naši' su urlali 'NOOOOOLEEEEEE' ili 'AJDE NOOOOOLEEEE' ili 'SRBIJA SRBIJA SRBIJA'.

RAFAAAA-ovi na to nisu umeli da uzvrate. Noletov tim se tek onda okuražio i počeo da peva neke gej pesmice, izjave muške ljubavi i tako to. Rafa-ovi su spremno uzvratili sa 'FAKA LO RAFA' što bi moglo značiti ko zna šta.

Tako je bilo. Videlo se lepo da je nekima u publici, naročito onima u najdaljim redovima, baš stalo da jedan od dečaka od jedva 20-tak godina osvoji to pola miliona dolara. To su te čiste, neiskvarene emocije.

Vreme je bilo lepo i sunčano. Bilo je čak i prilično vruće. Srećom, bilo je dosta palmi. Nije ni čudo što se mesto zove Palm Desert.

Sličica:

Image Hosted by ImageShack.us

Jeste li nekad videli lepši teren? Didn't think so!
Post je objavljen 20.03.2007. u 07:29 sati.