Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imotskakrajina

Marketing

Pivo iz Prološca!

Pivovara u Prološcu

Na području Prološca nakon Železnjakove votke, ovih dana su potekle prve čaše imotskog piva, rađenog po češkoj licenci. Mini pivovara poduzeća Imo-Pilsner vlasništvo Ivana Maršića-Šanđe, trenutno u bačvama ima pripremljeno devet tisuća litara, moramo priznati vrlo pitkog i kvalitetnog piva. Ivanov sin Mislav, student ekonomije, kazuje kako se namjerava po završetku studija vratiti u Proložac, proizvoditi pivo, što nije baš u skladu s višestoljetnom imotskom tradicijom vinarstva i vinogradarstva, ali.

-Želimo da proizvodnja piva u Imotskoj krajini postane tradicija, a to je dugotrajan i mukotrpan put, na što smo spremni, - ističu otac i sin Ivan i Mislav Maršić. - Svi ljubitelji piva neka slobodno navrate u pivovaru, mogu kušati pivo, a jedina obaveza im je reći svoje mišljenje o kvaliteti, što će nam biti izuzetno drago. Što se tiče struke, u konstantnom smo kontaktu sa inženjerima iz Češke, ali važno nam je kako će pivo prihvatiti i potrošači, kojih u Imotskom gastbajterskom kraju ima popriličan broj, - kazuju nam Maršići. Pravi Oktobar fest u Prološcu uvjeravaju nas održati će se u kolovozu, jer planiraju za ovu prvu, probnu sezonu proizvesti pedeset tisuća litara iznad svega kvalitetnog Imota-pilsa. Osnovni cilj je kvaliteta, a ona se temelji na čistoj imotskoj vodi i na prirodnom ječmenom sladu, bez ikakvih konzervansa, a tržište za kvalitetni proizvod nikad nije bilo sporno. Godišnji kapacitet pivovare je petsto tisuća litara, a u skoroj budućnosti Maršići očekuju da se Imota-pils ispija po hotelima od Zadarske, Makarske do Dubrovačke rivijere.

Vijest:www.prolozac.hr

Post je objavljen 19.03.2007. u 01:17 sati.