Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kizzy7

Marketing

ĐIBO

Dakle evo vam priča o tome kako je nastala pjesma Mačak Đibo i kako je Lea počela pjevati na dječjem festivalu.
Kad sam sa djecom bila u rodnoj kući u kojoj već neko vrijeme više ne živi nitko, TO SE DOGODILO. Pošla sam sa Dujom do grada a Lea je ostala kod susjede ANKICE koja ima carstvo životinja. Njih dvije išle su do treće susjede i ponijele zečicu kako bi se parila s tamošnjim zecom.
Šta se sve tamo događalo nemam pojma, ali kad smo se Duje i ja vratili kući, Lea nas je dočekala s malim mačićem u kutiji. Odmah sam joj rekla kako je presladak, ali da ga ne možemo ponijeti kući jer ne želim još jednu obavezu u stanu, i da ga može zadržati samo dok smo ovdje gdje imamo svoj vrt.
Tu mi je bila i starija sestra koja je prije par godina u tom našem vrtu izgubila svoj vjenčani prsten. Taj isti prsten tražila bi svaki puta kad bi došla, a trajno su ga tražile i moja pok. majka
i pok. tetka koje su tada još živjele tamo. No uzalud, kao da je u zemlju propao.
Međutim, mali je mačić pošao izvršiti nuždu, a mojoj 7-godišnjoj kćeri je to bilo strašno interesantno, pa je to motrila iz velike blizine.I da puno ne duljim, mačić je, dok je kopao rupu, pronašao dugo traženi prsten, na što je moja sestra skoro pukla od sreće. Odmah joj je rekla da pita svoju drugu baku (koja živi na Braču i ima svoj vrt) može li donijeti svoga mačića kojega smo odmah prozvali Zlatan jer je pronašao zlato. Ona je to učinila, i baka je pristala.
Kasnije smo Zlatana prozvali Đibo (jer volimo slušat Đibonija), a i nekako je zgodnije.
Međutim, kad smo s mačićem krenuli put bake, šokirali smo se kad nam je rekla da se ona šalila i da ga iskrcamo negdje putem.Tako je Đibo došao u stan, oko 400 km južnije.
Kad nas je posjetila jedna naša prija (MIRELLA), oduševila se mačićem i pričom koju smo joj ispričali. Odmah je rekla da će napisati pjesmu i da je Lea pjeva na festivalu. Tako je i bilo!
Dakle, koliko se stvari, ljudi i događaja moralo poklopiti da se nešto pokrene! Je li to božja volja ili tek jedna u nizu slučajnosti?
Nekako sam sklonija vjerovanju da nije tek puka slučajnost i da se iza toga krije nešto puuuno veće…



Post je objavljen 18.03.2007. u 22:48 sati.