Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbbkaubojka

Marketing

Dinamo - Rijeka: Eduardo pokvario Kužeov povratak

U subotu smo bili u Ciboni. Krenuli smo na bus u 12:30 iz Markuševca. Kod Cibone smo došli oko 13:05. Ušli smo unutra i tam su bili neki animatori. Dosta njih je bilo zgodnih nutnutnutnut. Voditelj je bio Rafo. Došel je kardinal i svi su pljeskali. Ali su onda došli Ćorluka i Mamić, za njih se vrijedilo dići na noge i pjevati svi u jedan glas: DINAMO - ZAGREB. Kak je voditeljica rekla da je bilo ko' na utakmici kaj je i istina. Dudu nije došel jel je bil nekaj bolestan, bar je tak rekla voditeljica, ali sumnjam. Oni su nas htijeli dovući jer da Ćorluka i Mamić nisu došli nebi ni mi došli. Kak je moja jedna frendica rekla prošle nedjelje u crkvi: Ma fučkaš ti kardinala, mi idemo gledati Dudua i Ćorluku!!!! To je istina kaj je rekla. barem po meni.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
Mamić i Ćorluka



Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
Linić nemoćan protiv Sammira i Modrića

Josip Kuže nije imao trijumfalan povratak u Maksimir, a Eduardo se pobrinuo da Branko Ivanković nastavi sa sada već zaista respektabilnim pobjedničkim nizom od kad je zasjeo na klupu Dinama. Kužeova Rijeka odigrala je solidnu utakmicu u Maksimiru, bivši Dinamov strateg odlično je postavio igru protiv Modrih i poprilično zakočio Dinamov stroj.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
Jertec bježi Novakoviću

Međutim, protiv razlike u individualnoj kvaliteti Kuže nije mogao, pa je maksimirski sastav usprkos blijedoj predstavi stigao do nove pobjede. Reprezentativci su, kao i puno puta ove sezone, bili prevaga na strani Dinama, Modrić i Eduardo "skuhali" su pobjednički pogodak i donijeli nova tri boda.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
Štrok pokušava zaustaviti Tadića

Oni koji su je gledali, utakmicu će vjerojatno brzo zaboraviti jer poteza, golova ili akcija za pamćenje nije bilo. Rijeka se kvalitetno posložila u obrani protiv koje Dinamo nije otkrio pravu kombinatoriku, dok su se napadačke ambicije gostiju svele na duge lopte prema Buli i Novakoviću koji su trebali svojom brzinom donijeti pogodak.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
Da Silva brži od Linića

Dinamo je apsolutno imao terensku inicijativu, ali ne i pravu igru za probiti Rijeku. Eduardo je bio raspoložen, ali i usamljen, prave potpore nije bilo ni s krila, dok se kroz napučenu sredinu nije moglo. Tako su se prilike tražile prvenstveno iz prekida, pa je u trećoj minuti Vukojević slabo reagirao na ubačaj Vugrinca, a u 12. minuti Eduardo nešto bolje, ali ipak nedovoljno dobro, puca nakon novog ubačaja prošlogodišnjeg igrača Rijeke.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
Koreografija BBB za 21. rođendan

Vugrinec se i sam našao u prilici u 27. minuti, no Jertecov ubačaj usmjerio je pored gola. Dinamovci su se zabavljali "tunelima" i petama, ali solidna riječka obrana spriječavala je ozbiljnije situacije. Posebno se isticao Luka Vučko koji je bio pobjednik većine zračnih dvoboja u šesnaestercu Rijeke.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
Slavlje Dinama

Rijeka je svojih pet minuta dočekala na kraju poluvremena kada je mogla utakmicu usmjeriti na svoj mlin. U 41. minuti Novaković probija desnu stranu, a Linićev prizemni pokušaj brani Lončarić. U istoj minuti Rijeka propušta i svoju najbolju šansu - Šarić fino centrira, Bule glavom gađa suprotni kut, a lopta odlazi malo pored lijeve vratnice. Četiri minute kasnije Bule bježi po desnoj strani i puca u bliži kut, no opet je pobjednik Dinamov vratar. Kako se pokazalo, Bijeli mogu žaliti za tim prilikama, jer je u drugom dijelu ipak na vidjelo izašla individualna kvaliteta dinamovaca.
U 58. minuti Vukojević je morao zabiti pogodak nakon što mu je Schildenfeld glavom vratio loptu na pet metara, ali Dinamova "dvadesetka" poklanja loptu Žiliću.
Dinamo je polako preuzimao sve više rizika u igri kako bi došao do pobjedničkog pogotka, a najava istoga stigla je u 68. minuti kada Budicin odlično izbija loptu u korner nakon što se Modrić probio do samog peterca. No, kapitulacija je bila samo kratko odgođena. Modrić je na lijevoj strani lijepo izvrtio Vučka, idealno ubacio na peterac gdje su Riječani zaboravili na Eduarda koji se naklonio za 1:0 Dinama.
Taj pogodak odlučio je utakmicu, a do kraja je Dinamo mogao doći i do uvjerljivije pobjede. Najbolju šansu Modri su propustili u 86. minuti kada je Tadić sam izbio pred Žilića, ali mladi napadač gađa ravno u riječkog vratara. Srećom po Tadića, promašaj nije kažnjen, Dinamo je s lakoćom sačuvao tri boda koja ga vraćaju na osam bodova prednosti pred Hajdukom. Kuže se dobro držao, no kvalitetu Modrića i sjajnog Eduarda jednostavno nije imao u svojim redovima...

Post je objavljen 18.03.2007. u 14:25 sati.