Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/tableta

Marketing

Spolne bolesti

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Spolne bolesti su bakterijske i virusne , ili infekcije praživotinjama koje se razvijaju u spolnim izlučevinama ili na koži ,uglavnom u genitalnom području. Infekcije se spolnim odnosima prenose sa zaražene osobe na druge. Infekcija ulazi u tijelo kroz vlažne kožne membrane u genitalnom području.

Važno je poći na pretrage i liječiti se ako sumnjate da imate spolnu bolest.

Ako se te bolesti ne liječe, mogu imati teške posljedice. Neke mogu u žena izazvati neplodnost.Sifilis može trajno oštetiti glavne tjelesne organe i izazvati paralizu, ludilo i čak smrt.
Apstinencija je najbolji način koji vas čini sigurnima od spolnih bolesti.Ako ste seksualno aktivni, najsigurnije je držati se jednog partnera za kojeg znate da nema spolnu bolest.
Ukoliko imate više od jednog seksualnog partnera ili ako niste sigurni ima li vaš partner odnose još s nekim , možda vam prijeti opasnost od spolnih bolesti. Opasnost se povečava s brojem seksualnih partnera.
Možete smanjiti opasnost od dobivanja ili prenošenja spolnih bolesti ako prakticirate ono što je poznato pod nazivom " siguran seks":
1.-Vrlo dobro upoznajte svog partnera.Recite mu ako imate spolnu bolest i pitajte imaju li je on ili ona.Razgovarajte o tome jeste li oboje obavili pretrage za spolne bolesti ,za koje i treba li to ponovo učiniti.
2.- Potražite znakove spolne bolesti u vašeg partnera. Primjerice, ranice oko penisa ili vagine mogu upućivti na spolnu bolest.Morate imati na umu da osoba koja ima spolnu bolest nije uvijek toga svjesna!
3.-UVIJEK UPOTREBLJAVAJTE KONDOM kad imate seksualne odnose , uključujući i analni odnos, ako niste posve sigurni da vaš partner nema spolnu bolest ili da ne održava seksualne odnose s još nekim.
Kondomi smanjuju opasnost od prenošenja ili zaraze spolnom bolešću , ali ne uklanjaju rizik.To je zato jer kondomi ne zaštićuju svu kožu u genitalnom području , a katkad mogu i puknuti.
Kondomi vam ne bi trebali pružati osjećaj posvemašnje sigurnosti jer bi to moglo dovesti do riskantne seksualne aktivnosti!!

Post je objavljen 17.03.2007. u 21:00 sati.