Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Hloverka Novak-Srzić kao Manolićeva glasnogovorica



Levar kao novinar


Vezano uz nove pojedinosti, koje ovom prigodom rasvjetljavamo jest i činj e nica da je pokojni Milan levar pos jedovao iskaznicu
tjednika Danas iz vremena kada ga je uređivala današnja HTV-ova novinarka Hloverka Novak-Srzić. Na toj se iskaznici iz 1994. godine jasno vidi njezin potpis. Prema priči pokojnoga Milana, koju Fokus posjeduje zabilježenu na audiovrpci, do to ga da je postao barem na iskaznici - Hloverkin novinar, došlo je na sljedeći način:

Levar je bio prvi koj i se pobunio protiv skupine koja je 1991. godine u Gospiću uspostavila, kako je on govorio, "vlast krvi i novca". Zato je bio u stalnoj vezi s Josipom Manolićem i Pericom Juričem, visokim dužnosnicima HDZ-a i tadašnje obavještajne zajednice, kako bi prikupio što više dokaza da se spomenuta skupina pravosudno procesuira.

Neposredno nakon uhićenja sadašnjih gospićkih osumnjičenika, intervjuom u Slobodnoj Dalmaciji oglasio se Perica Jurič, rekavši kako se u ono doba "dosta naslušao priča o navodnim zločinima u Gospiću", pa je još tada, kako bi ih "provjerio" (navodnici potpisnika teksta) posredovao da o tome pišu u tisku. I doista, tekst o mračnoj strani gospićke ratne i poratne zbilje, uz kraće intervjue Milana Levara i Zdenka Ropca, tada je donio upravo Hloverkin Danas. No, kako nastavlja Jurič u Slobodnoj Dalmaciji, kad je vidio da objavljivanje priče nema odjeka, on je sam posumnjao u njezinu vjerodostojnost. Dodao je , da je to sve što bi on imao reći u istrazi pozovu li ga za svjedoka.

Milan Levar, prošle je godine Fokusovu novinaru rekao da je Pericu Juriča, kao i mnoge druge koji su mu se tada nudili kao zaštitnici, upoznao s mnogim konkretnim dokazima i doveo im mnoge konkretne svjedoke. "Zauzvrat", kazao je Levar, "umjesto da provjeri priču, odnosno pokrene mehanizme koji su mu tada kao državnom dužnosniku stajali na raspolaganju, Jurič je meni 'sredio' da postanem novinar Hloverkina Danasa. Dobio sam njihovu iskaznicu, ali, bilo mi je ispod časti pisati im gluposti o ratnim proslavama ill otvaranjima vodovoda u Lici, tako da se tom iskaznicom, a ni njihovim obećavanm honorarima, nisam okoristio ".

Nesumnjivo je da je Milan Levar bio jedini dosljedan u ciieloj ovoj priči i radi toga je, prije tri mjeseca, platio glavom. Sve se više čini da njegova žrtva nije bila uzaludna. Na površinu, ipak, osim leševa, iz gospićke Pandorine kutije izlijeću i razne lažne obrazine mnogih aktera tadašnjih ratnih zbivanja.

Željko Peratović, Fokus Marinka Mikulića, 30. prosinca 2000.



Post je objavljen 15.03.2007. u 14:18 sati.