Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Priručnik za ratnika svjetlosti

Naziv ovog posta je ujedno i naziv jedne male knjižice od Paula Coelha. Prva njegova knjiga mi je bila Alkemičar - u trenutku prvog čitanja mi se je prilično svidjela, kasnije nije imala toliko veliki dojam na mene. Pročitao sam i još nekoliko njegovih knjiga, niti jedna nije ostavila neki poseban dojam - osim Priručnika za ratnika svjetlosti. Taj priručnik me je oduševilo jer u velikoj mjeri se to učenje poklapa sa mojom filozofijom. Jednostavno pisanje, ali istovremeno i mudro (barem za mene). Toliko mi se svidjelo da imam verziju i na talijanskom.

U toj knjižici mi je svaka rečenica stvarno super, tako da ću ovdje stvarno nasumično izabrati jednu stranicu - nemoguće mi je izabrati najbolju jer su mi 90% njih najbolje. thumbup

Ratnik Svjetlosti pomno proučava položaj koji namjerava osvojiti.
Kolikod bio težak njegov cilj, uvijek postoji način da se premoste sve prepreke. On provjerava sve moguće puteve, oštri svoj mač, trudi se svoje srce ispuniti ustrajnošću koja mu je potrebna da se sučeli s izazovom.
No kako napreduje, Ratnik nailazi na teškoće na koje nije računao.
Kad bi čekao idealni trenutak, nikada se ne bi pomaknuo sa mjesta; potrebno je zrnce ludosti da se učini sljedeći korak.
I Ratnik ima to zrnce ludosti. Jer - u ratu i u ljubavi - nemoguće je sve predvidjeti.


Post je objavljen 15.03.2007. u 08:49 sati.