Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/derzafanistori

Marketing

"So others may live"

The Guardian = Čuvari mora

Dvosatno more ljige nakon gledanja kojeg ćete, ako vam ikako uspije pogledati ga do kraja, imati neizdrživu želju da se pošteno okupate drot-kefom u vreloj vodi da isperete sa sebe i iz sebe svu tu sluz i nakon toga odete zakopati svoju iskaznicu iz videoteke ispod najbliže tužne vrbe.

"Compelling and heroic." - kaže naslovnica dvd-a.

"Compelling and heroic my ass." - kažem ja.

Špranca za šprancom.
Predrasuda za predrasudom.
Kliše za klišeom.
I Bryan Adams za kraj.

Izbljuv!


Gospodine Andrew Davis, nakon Bjegunca i Savršenog zločina, kako vas nije sram imati takvo što u svojoj filmografiji?


Sposobni režiseri očito nisu nikakva garancija kvalitete.
Kao ni sposobni glumci (Kevin Costner, Ashton Kutcher, Sela Ward, Clancy Brown, Neal McDonough,...).
Nije garancija kvalitete niti suradnja s Obalnom stražom čiju priču donosi film, a niti strahovit napor i trud odjela za... hmmm...scenografiju i vizualne efekte koji su uključivali sve i svašta, od kompjuterske dorade do izgradnje bazena s 3 miliona litara vode koji uspješno dočarava komadić Aljaske zahvaćen oooogromnim valovima.

Pa gdje je onda puklo?

Na najglupljem mogućem mjestu.

Nije im bilo dosta ispričati herojsku i dirljivu priču Obalnih stražara nego su je natrpali američkim klišeima "tople ljudske priče" , jeftinom sentimentalnošću i floskulama kojih se ne bi posramila niti jedna ljiga za nedjeljno tv popodne. Sve je još gore kad pregledate bonus materijale diska u kojima imate priliku vidjeti i čuti prave Obalne stražare (kojih desetak i sudjeluje u filmu) i onda, iz prve ruke, stvarno, čujete i vidite kakav je njihov život i kako se oni nose s njime. To su ljudi sa velikim LJ. Ali za film očito nisu bili dovoljno "ljudski".


Post je objavljen 13.03.2007. u 09:35 sati.