Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svakodnevnoblogiranje

Marketing

Igre koje sam se nekada igrala

1. Igra koju sam se najčešće igrala kada bih otišla kod tetke na selo. Igrale smo ju sestra, sestrična i ja. Naime, zaposjele bismo cijelu kuću. Svaka si je napravila kuću u jednoj sobi i svaka je imala lutku, tj. svoju bebu. Bit igre je bio to da obučemo tu svoju bebu, na sebe stavimo neke krpice i odlazimo jedna kod druge na kavu. Jedino nam je u svemu tome nedostajao muž pa su nam muževi svima bili svemirski putnici i samim time, zbog posla, stalno su bili odsutni. Budući da su naše kuće bile posljednji krik mode, svaka je imala prdionicu, tj. mali prostor u koji smo odlazili prdnuti, ako nas je slučajno potjeralo.

2. Drugu smo igru igrali sestra, ja i naše dvije kumice. Ja sam bila mama, Joca tata, sanjiva naše dijete, a Anuška je bila kućna pomoćnica, jer je oduvijek voljela spremati. Starci su u dnevnoj sobi pričali, jeli i pili (sve ono što starci u gostima rade), a mi smo se igrali u dječjoj sobi i u spavačoj. Naime mama i tata Joca i ja) su malo, malo odlazili u spavaću i onda smo se tamo ljubile i grlile. Na ovom mjestu moram napomenuti da smo imale oko 7 godina, što ovu priču može činiti smiješnom ili čudnom, kako se uzme, ali bili kako bili, toga smo se igrali, a starci nas nisu nikada skužili.

3. Treću sam igru igrala isto s kumicama. A igra se zvala kurve. Kad bismo se sve četiri našle, razgovarali smo o tome šta ćemo se igrati. Anuška je najčešće navijala da se igramo kurvi pa smo se toga i igrali. Kako? Jednostavno! Obukle bismo se kao kurve, uzele svaka olovku umjesto cigare i onda bismo se šetale po sobi i hodale kao kurve.

4. Gosposđa! To smo igrali svi u ulici. Uglavnom bile smo gospođe i imale smo djecu. Moje je dijete bio moj pas jazavčar Lunjo. Koji je inače bio potpuno lud i nemiran, ali volio se igrati gospođa. Ja bih ga obukla u dječje odjelo, imao je kapicu i partiklu i vozio se u kolicima. Bio je sin kakvog svaka gospođa može poželjeti.

5. Cvječara. To smo se samo jednom igrale. Uzeli smo čašice od jogurta i zemlju za cvijeće i nabrale smo neku travu u obližnjem parku i zasadile ju u te čašice i stavili ih u šupu iza ormara. Kad smo za dva dana došle u šupu, jedva smo ušle unutra jer je od te trave narasla prašuma visokih stabljika. Naime zasadile smo korov u humus. Zamislite si tu sliku. Onda smo to drveće nabrzinu nosile i bacile u kontejner da nas mama i tata ne skontaju.

6. Kolo sreće. Ana M. je bila Oliver, ja sam bila Tanja Tušek,a sestra i kumice natjecatelji, kolo sreće se okreće!!!!



Post je objavljen 09.03.2007. u 15:07 sati.