Bok!
Danas sam pod utjecajem dama iz Karakter Kluba promijenio jelovnik sa obične tjestenine sa bezveznim umakou u pizzu sa povrćem. To je jedan fini i brzi recept. Brzi? Za pripremu treba 45 minuta u totalu:
1. na povratku kući kupite tikvicu i gljive ako nemate doma
2. na tom istom povratku kući kupite tijesto u pekari - zato je brz
3. doma prvo uključite rernu na 200 celzijanera
4. naribate tikvicu i našnitate gljive (isto na ribež - brže je), te ih pomiješate
5. uzmete tetrapak pasiranog paradajza i izvadite koliko vam treba te u to umutite začine
6. stavite nešto maslinovog ulja u protvan i raširite tijesto po protvanu koliko ide
7. stavite paradajz
8. stavite povrće (može i nešto maslina - ja nisam imao)
9. peći dok nije gotovo, oko pol sata
Rezultat je zapanjujuće dobar. Toliko dobar da smo draga i ja istog trenutka bacili umak od ptlidžana koji nam je ostao od zadnji puta.
Ocjena:5 Jest ću to i kad nisam na dijeti. Možda dodam sira u tom sličaju, ali fakat ne treba (ne mogu vjerovati što sam upravo napisao)
Savjet dana:
Ne treba uvjek kupovati sve u prvom dućanu, čak i ako nam se žuri. Primjer su dvije Žitnjakove voćarne - jedna u Gajevoj kod Marićevog prolaza, a druga na uglu Tesline i Gajeve. Udaljenost 20tak metara. U prvoj su tikvice bile 27kn/kg, u drugoj 17kn/kg.
Post je objavljen 09.03.2007. u 14:02 sati.