Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/90danapakla

Marketing

Dan 31. - škrobni dan

Bok!
Hvala na komentarima, užitak ih je čitati. Nisam ni znao koliko ljudi zapravo čita ovaj moj blog eek
Al dobro sad. Nalazi će doći danas popodne, a sada slijedi izvjestaj o tome sto sam jeo jučer.
Daklem, jučer je na tapeti bila grah salata s krumpirom ili krumpir salata s grahom. Nikad ne znam koja od te dvije je u pitanju. A možda je u pitanju bila i neka treća. Samo kuhari znaju, a ja još uvjek nisam jedan od njih.rolleyes
Ndobro, za salatu vam trebaju krumpiri, nešto graha i luka, te ulje, ocat, sol i voda.
Grah namočite 4-5 sati prije kuhanja, samo pazite koji uzimate. Konzultirajte se s najboljim kuharom kojeg znate ako niste sigurni. Krumpir se skuha u ljusci i nareže na ploške. Luk se nareže na ploške - meni je finiji onaj ljubičasti, a može i mladi luk (ima ga na placu). Uzmete ocat, vodu i sol i s tim zalijete krumpir, grah i luk i ostavite da se tekućina malo upije. Rezultat...

Ocjena:3.5 Nismo stavili dovoljno tekućine. Drugi put bu bolje (valjda)

Savjet dana:
Ja sam se naviknuo na klopu kad se vratim s posla. Moja draga nije. Stoga smo probali nositi na posao klopu. Njoj je pasalo, meni nije. Ergo, ona će i dalje nositi klopu na posao, a ja neću. Naravoučenije? Hranite se kako vam paše. Nemojte se zbog drugih inkomodirati. Ipak ste na dijeti.

Antireklama:
Feta sir. Ako odete u dućan, vidjet ćete da ima puno različitih vrsta feta sira. Od onih u tetrapaku, preko narezanih na kocke i u ulju do domaćih. I tako smo draga i ja, ne znajući koja je feta dobra a koja nije, odlučili uzeti Sirelinu fetu, onu u zelenoj kutiji. Daklem, ta feta ima dvije stvari koje mi se nisu svidjele:
1. feta je bila gnjecava, pa se u Grčkoj salati razgnječila, a i kada se umiješa, onda ostane po prstima.
2. iako piše Sirela, ta feta je made in Srbija by Somboled. Nemam ništa protiv proizvoda iz Srbije (još uvjek se sa nostalgijom sjećam Pekabelinih štandova sa sladoledom), ali imam protiv toga da piše Sirela na proizvodu koji nije napravljen u Sireli.
Inače je OK okusa, za feta sir.

Post je objavljen 08.03.2007. u 10:21 sati.