Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/tableta

Marketing

Što je AIDS i otkud se pojavio?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us AIDS je engleska kratica za Acquired Immunodeficiency Syndrome, što znači sindrom stečenoga nedostatka imuniteta( otpornosti) . SIDA je francuska kratica koja u prijevodu znači isto. Postoje mnoge teorije o podrijetlu AIDS-a, no niti jedna do sada nije znanstveno potvrđena.promijenio Moguće je da je HIV prisutan u svijetu već desetljećima ili čak stoljećima u obliku u kojem ne uzrokuje nikakvu bolest, te da se nedavno u uzročnika bolesti.
Pitanje porijekla HIV-a od znanstvenog je interesa. No, važnije od toga su slijedeće činjenice: HIV bolest će biti dio naše svagdašnjice sljedećih desetljeća čak i u slučaju brzoga pronalska lijeka ili cjepiva; danas postoji mogućnost da se osobnim, socijalnim, nacionalnim i međunarodnim mjerama spriječi širenje HIV-a.
OSNOVNE ČINJENICE O HIV BOLESTI
HIV- bolest je kronični progresivni proces koji počinje ulaskom virusa humane imunodeficijencije(HIV) u krvotok, te tijekom vremena dolazi do postupnog uništavanja imunološkoga sustava. AIDS/SIDA se javlja u uznapredovaloj i završnoj fazi HIV- bolesti.
AIDS je uzrokovan HIV-om. HIV-bolest je zarazna , neizlječiva bolest, djelotvonog cjepiva zasad nema.Od čas zaraze HIV-om do nastupa AIDS-a prođe u prosjeku 10 godina. Osoba zaražena HIV-om obično se ne osjeća bolesnom i godinama nema simptome. , no OSOBE ZARAŽENE HIV-om MOGU, NE ZNAJUĆI DA SU ZARAŽENE; ŠIRITI INFEKCIJU:!!!
SLIJEDI:-KAKO SE HIV PRENOSI?

Post je objavljen 07.03.2007. u 21:54 sati.