Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cocktailbridge

Marketing

Deset najvećih bridž samozavaravanja

10.Početnika prvo treba naučiti licitirati
Deset godina sam bježao od bridža jer nisam znao licitirati i frustriralo me što stalno padam kontrakte koje su mi kibici izlicitirali. Ovo pravilo ubije volju za igrom gotovo svakog tečajca par mjeseci nakon završenog tečaja. Neka nauče najosnovniji sistem sa tečaja i neka igraju igraju igraju...

9. Nisam prebrojao štihove ali to nije moje pitanje
Nema veze, to je moj odgovor. Bez brojanja teško preko 50%.

8. Znam što je potrebno za napredak ali nemam vremena
Svi smo mi zauzeti i imamo važnije stvari u životu. Ipak naši protivnici koji su imali vremena imaju pravo biti bolji od nas.

7. Sad sam herc kategorija, dogodine ću biti pik
Potpuno suprotno od broja 8. Da li uopće znate što je potrebno za pik kategoriju? Kad ste zadnji put igrali na prvenstvu Hrvatske? Da li ste uopće igrali izvan kluba?

6. Ne mogu pratiti svaku kartu
Možeš pokušati. Za početak barem broji adute, kasnije broji i ostale boje. Kad brojanje pređe u naviku tada i iskoristi dobijenu informaciju u igri.

5. Znam bolje od njih, pročitao sam knjigu
Nakon godinu dana potrošili ste godišnji čitajući 'Squeeze play complete'. U bridžu vam više ništa nije tajna, ne dozvolite da vam sole pamet. Osobno sam dokazao da čitanje prenaprednih knjiga kad za njih niste zreli šteti a ne pomaže. Višestruko.

4. Protiv njih mogu igrati brzo
Protivnici pojma nemaju, ne moram paziti. Ups adutirao sam prije nego što sam porezao dva luzera. Kasno...

3. Nakon što sam naučio novu konvenciju sad sam puno bolji igrač
A kad naučite telefonski imenik napamet imat ćete puno više prijatelja.

2. Da imam pravog partnera bio bih prvak
Ovdje ima jako mnogo istine. Ali ako je pravi partner rješenje za prethodnih osam pravila jako teško ćete ga naći. Nema ih puno. Uopće postoje?

1. Nema potrebe prolaziti kroz bordove, znam što sam pogriješio
Znam, zato svaki put pogriješite isto. Ako sa svojim partnerom prođete kroz sve bordove turnira i vidite što ste pogriješili sljedeći put ćete prepoznati situaciju i bolje reagirati. A ako ne možete pronai uzrok greške odnesite bord do nekog igrača ili stavite na forum. Naletili ste na nešto što ne znate.

Da čujem vaše omiljena (protivnička) izmotavanja.


Post je objavljen 06.03.2007. u 14:52 sati.