Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sibenikforum

Marketing

Novinarske mesije

Iako većina ljudi stječe naviku jesti možda jednu vrstu kruha, piti samo tursku ili espresso kavu, ili pak čitati jedne novine, ipak je dobro s vremena na vrijeme promijeniti naviku. Ako ne radi promjene, a ono radi toga da vidimo i možda potvrdimo zašto se čvrsto držimo jedne navike. Pišem ovo, jer čitajući dnevni i tjedni tisak, pa onda ovaj lokalni, ne mogu ne steći dojam kako u jednim novinama postoji redovita (dobra ili loša) kritika vladajućih, dok se u drugima piše pohvalno, pa rekla bih čak i ulizivački!

Pada mi na pamet onaj tekst od D. Blažević od neki dan. Zaista me začudilo da je takvo što objavila Slobodna Dalmacija. Pa onda
upljuvak od A. Pancirova koji dan ranije. Moram priznati, iako je ta novina u teškim problemima, a tisak je Bože sačuvaj, jer svaki put na rukama ostane pola slova, svejedno tekstovi su često hvale vrijedni. Naravno, nađe se tu i senzacionalističkih naslova i nevinih stvari, koje urednik pretvori u žutilo, pa se iz naslova u samome tekstu ne vidi skoro ništa.

Povod mojem napisu su samo paralele koje povlačim između dvije dnevne novine, koje na dva dijametralno suprotna načina pišu o istim događajima. Evo, u Jutarnjem listu od subote nailazim na članak gdje se zapravo stječe dojam kako je u Šibeniku sve savršeno u redu, te da su mediji razapeli jadnu gradonačelnicu, a D. Ferić postaje novinarski mesija, koja treba spasiti ugled (ako ga uopće više i ima) šibenske gradonačelnice…

Kako članak ne nalazim na internetu, pretipkat ću ga, pa pokušajte komentirati…

Šibenska gradonačelnica o zastoju kapitalnog turističkog ulaganja

Klarić: Projekt Šibenik ne propada zbog Obonjana

ŠIBENIK – Obonjan je samo jedna od sedam lokacija ponuđenih investitorima u sklopu Projekta Šibenik, tako da zastoj u našim planovima s tim otokom ne znači ni u kojem slučaju propast cijelog projekta – izjavila je na konferenciji za novinare šibenska gradonačelnica Neda Klarić u povodu tvrdnju medija i oporbe da je taj projekt doživio fijasko.

Takvi su se zaključci pojavili jer je Vlada, nakon tri godine čekanja, ovih dana ipak odlučila preuzeti većinski udio u poduzeću „Otok mladosti“ i Obonjan namijeniti isključivo programima za djecu i mladež, i to u vrijeme kad je Grad Šibenik dobio brojne ponude investitora iz cijelog svijeta za ulaganje u elitne turističke sadržaje na tom otoku. Uskoro će, kako je rečeno, biti raspisan natječaj za ulaganje u turističke sadržaje na lokaciji Kulina, za što su u prednatječaju stigle dvije ponude, i to njemačke tvrtke Dr. Teufel i šibenske tvrtke NCP i njezinih partnera. Nakon što se riješe imovinsko-pravni odnosi s Ministarstvom obrane, na natječaj će biti ponuđeno i više od 200 000 četvornih metara na području bivše vojarne Bribirskih knezova za gradnju sportsko-poslovnog kompleksa.
Kad je riječ o Obonjani, za kojega je u prednatječaju stiglo najviše, čak 21 ponuda potencijalnih ulagača, gradonačelnica Šibenika, prema onomu što je rekla, ne zamjera Vladi što je reagirala tek sada, nakon što su se javili investitori iz zemlje i svijeta. – Ja sam također za to da se Obonjan ne odnosi našoj djeci i da se hrvatsko dijete tijekom ljeta ima gdje okupati i ona moraju na neki način biti zaštićena. – istaknula je gradonačelnica, ne želeći otkriti s kakvim će zahtjevima gradska vlast izaći u pregovorima s Vladom.

D. Ferić


Meni se nakon ovog tekstuljka došlo smijati. Pitam se samo zašto dotična novinarka nije podsjetila gradonačelnicu na njene prethodne izjave o ovome projektu, kad je na sva zvona htjela taj isti otok oduzeti "našoj djeci"?

Mirela

Post je objavljen 04.03.2007. u 15:00 sati.