Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bolji

Marketing

Prošle godine odigrana prva utakmica američkog nogometa u Hrvatskoj

Zagreb Thunder , klub američkog nogometa iz Zagreba...

Danas neću pisati o biznisu. Skrenut ću malo u druge vode zahvaljujući mom prijatelju Denisu, koji mi je pomogao oko posta o dionicama. red je da i ja njemu pomognem, a možda malo pobudim vašu znatiželju, pa mu se javite...Image Hosted by ImageShack.us

Ako im možete pomoći na bilo koji način javite se...

Denis kaže:

Image Hosted by ImageShack.us
Američki nogomet nogomet dobio je svoje poklonike i u Hrvatskoj. Prošle godine osnovan je klub Zagreb Thunders od strane grupice entuzijasta koji dijele strast prema američkom nogometu. Unatoč brojnim poteškoćama koja otežavaju naša sportska nastojanja (nedostatak novca za kupnju opreme, putovanja i plaćanje terena za trening, izostanak pomoći hrvatskih institucija itd.) odlučili smo ustrajati i kontinuirano nastaviti trenirati.
Treninzi su u početku izgledali tako da je nekoliko momaka nabacivalo loptu po livadi. Nakon jedne godine surovog preživljavanja uspjelo nas se okupiti 20-tak i tada je donešena povijesna odluka – organizacija međunarodnog turnira.
Turnir nam je pomogao u privlačenju medijske pozornosti, te je zahvaljujući tome na naših idućih nekoliko treninga došlo preko 40 novih igrača. Također smo shvatili koliko puno posla je pred nama, no sigurni smo kako ćemo kao tim rasti i postajati sve snažniji.
Istovremeno se pojavio i veliki broj djece koja nas opsjedaju u želji treniranja američkog nogometa.
Image Hosted by ImageShack.us
U 2007. godini cilj je dovesti igrače u natjecateljsku formu, uključiti se u sustav natjecanja, te pripremati realizaciju projekata GOLD, WIDE i FLAG.
Treninzi juniora i posredovanje u emitiranju utakmica NFL lige na lokalnoj TV postaji uspjesi su kojima smo već premašili plan te otvorili projekte WIDE i FLAG.

Naši budući ciljevi su povećanje broja igrača u timu, igranje više utakmica, uključenje u Europsku ligu američkog nogometa, te razvoj ovog sporta u Hrvatskoj (što je vjerojatno najveći zadatak koji si možemo zadati). Ostali ciljevi su organiziranje hrvatske lige američkog nogometa, osnivanje saveza klubova, te formiranje reprezentacije – hrvatskog nacionalnog tima američkog nogometa.
Image Hosted by ImageShack.us
Kako dosada nismo imali pomoć hrvatskih institucija prisiljeni smo potražiti pomoć u domovini američkog nogometa. Amerika je u svim pogledima ovog sporta toliko nadmoćna u kvaliteti da se mi jednostavno moramo okrenuti ovoj zemlji i nastojati preuzeti što više te kvalitete. Za implementaciju te kvalitete imamo potrebu za: dobrim trenerskim kadrom iz Amerike (prvenstveno glavnim trenerom), novom ili rabljenom opremom za američki nogomet, edukacijom naših trenera I igrača u SAD, kontaktima s igračima i trenerima hrvatskog porijekla, pronalaženjem zainteresiranih investitora, sponzora, itd.
Image Hosted by ImageShack.us
Možda će nam baš ovaj tekst pomoći u našim nastojanjima i pronijeti vijest o našem postojanju do svih obožavatelja američkog nogometa te svih prijatelja Hrvatske i hrvatskog sporta u Americi.

IZDVAJAM

Image Hosted by ImageShack.us
Jedini klub u Hrvatskoj, Zagreb Thunders nema s kime igrati nacionalnu ligu ali kroz razne prijateljske utakmice i turnire zagrebački dečki skupljaju iskustvo i znanje, te se pripremaju za regionalnu ligu u kojoj bi već dogodine mogli zaigrati.
Danas je na stadionu NK Prečko napravljen pravi spektakl. U Zagrebu je gostovao Belluno Grifoni, klub američkih marinaca smještenih u talijanskoj bazi Aviano.
Amerikanci su puno jača ekipa, ali to ne znači da će se Zagrebački gromovi olako predati. Rezultat još ne znam, možda ga zna netko od bloger zna pa neka ga upiše....
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 03.03.2007. u 21:37 sati.