Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harrypottercro

Marketing

Volio bih da Potter umre....



ISTU večer kada je pri premijernom prikazivanju drame "Equus" ispred 980 gledatelja londonskog Gielgud teatra dao na uvid svoje tijelo bez ičega na sebi, 17-godišnji britanski glumac Daniel Radcliffe je dao izjavu kojom je šokirao fanove svoje najpoznatije uloge.
Radcliffe je svjetsku slavu stekao još kao mladi tinejdžer zahvaljujući nastupu u seriji filmova o Harryju Potteru, odnosno ekranizaciji istoimene serije knjiga J.K. Rowling o dječaku-čarobnjaku.

J.K. Rowling je, pak, izjavila da će sedma knjiga iz serije biti posljednje, te da će u njoj smrtno skončati neki od najpopularnijih likova. Mnogi fanovi serije otada špekuliraju kako bi upravo Harry Potter mogao biti jedan od njih. Medijski stručnjaci, pak, drže da J.K. Rowling tim potezom nastoji spriječiti buduće autore da pišu nove romane i snimaju filmove bez njene kontrole.

Radcliffe je, pak, medijima izjavio da se nada kako će upravo njegov lik biti taj gine u sljedećem romanu, što znači da nakon posljednjeg filma više nikada neće glumiti Harryja Pottera.

Radcliffe je izrazio želju da svoju glumačku karijeru temelji na različitim ulogama, a nastup u kazališnoj predstavi "Equus", gdje tumači lik mentalno nestabilnog konjušara, bi mu na jedan prilično drastičan trebao pomoći da sa sebe trajno skine reputacije Potterovog alter ega.

Predstava, temeljena na dramskom tekstu Petera Schaeffera, naime, sadrži scenu gdje Radcliffeov lik vodi ljubav sa svojoj djevojkom, čiji lik tumači Joanna Christie. U toj sceni se i Radcliffe i Christie pojavljuju bez odjeće.

Britanski izvjestitelji tvrde da je za vrijeme te scene u kazalištu vladao muk, da bi nakon završetka predstave Radcliffe bio dočekan s ovacijama.

Među publikom se, prema pisanju "Daily Maila", našla Julijana Štroblja, 20-godišnja studentica ekonomije iz Ukrajine, koja je, po vlastiti riječima, uložila velike napore ne bi li od britanskih vlasti dobila vizu te zajedno sa svojom majkom Tamarom bila svjedokom tog velikog trenutka britanske kazališne povijesti.

Image Hosted by ImageShack.us




Post je objavljen 09.03.2007. u 13:58 sati.