Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kokosjesljepilo

Marketing

Kokoš koja nije znala reći "ne" ili jedna poslovična

Radi se o životnom stilu...
Svi oni ljudi s puno različitih interesa će me sigurno razumijeti. Zapravo, ne tražim razumijevanje, samo se hvalim.

Smatram da je u životu svatko kovač svoje sreće i da se ta sreća može realizirati upravo kroz mnoge prilike koje nam život pruža. Prezirem ljude koji opravdavaju vlastiti neuspjeh kroz priču o baš toj, jednoj jedinoj, propuštenoj prilici. Prilike su iza svakog ugla, samo ih trebate zgrabiti. Naravno, da biste ih uočili trebate gledati oko sebe, a ne samo sebe. To se odnosi na svako područje našega života - ljubav, prijateljstvo, posao... jedino je zdravlje bogomdano, ali i tu možete zgrabiti priliku da spriječite...
Što je uopće "prilika"? Meni je to titraj kroz koji osjećaš strujanje života. Kao u igrama - prilika te vodi na novi nivo. Možda to nije bolji nivo, ali te svakako odvodi na nekakav put. Naravno - dobra prilika je kad te odvede na pravi put prema onome što je tebi uspjeh (koji je individualni doživljaj, a ne moralna vrijednost!)
I zato ja grabim sve prilike jer ne želim propustiti nijedan novi doživljaj. Meni je uspjeh da sam sretna svaki dan, a sretnom me čini raznovrsnost. (Đurek je doduše dovoljno raznovrstan sam po sebi da mi ne trebaju dodatni doživljaji, ali zato u drugim sferama ludujem.)
A ona poslovna me upravo došla glave.
S obzirom da radim, a još uvijek (da, potcrtano s uskličnikomheadbangbang) studiram, shvatila sam da me je moja glad za dobrim prilikama odvela na potpuno pogrešan put. U poslovnom smislu.
Meni je potpuno nejasan koncept "nema posla", jer sam ja uvijek nalazila poslove bez problema. Ok, lako meni "s jezicima" nać posao, ali ispada da se čovjek može naći i u glupoj situaciji u kojoj nisi u stanju reći "ne" iako već imaš posl(ov)a preko glave. Ja jednostavno ne znam reći "ne" ponudi za posao. Nije čak ni zato što smatram da mogu sve, nego zato što mi je sve zanimljivo!Dajte mi prevest tekst o betonskim pumpama - meni je čak i to zanimljivo!
I tako sam se našla u situaciji da sam nauštrb faksa odlučila "stjecati iskustvo u branši" jer je to "tak i tak važnije" u životu.
A onda sam odjednom shvatila da mog "života" više nema jer je on na čekanju dok ne diplomiram, s čime se ne bavim jer radim, a radim posao za koji se trebam duplo angažirati i koji je plaćen toliko da se ti čavli smiju meni umjesto ja njima.
Nema vremena + nema love = nema putovanja (koja su kisik ovom bolesnom umu)
I onda sam napokon rekla "ne" jednoj prilici, prije tjedan dana, a u ponedjeljak ću reći "ne" još jednoj. Osjećam se oslobođeno! Primila sam se studiranja i za mnogo mjeseci, moji će bližnji napokon moći razviti šljokasti natpis "Napokon!!!"

Poanta cijele priče: put do pakla popločan je dobrim namjerama! Ne dajte da vas vaša pozitivna uvjerenja odvedu to the dark side...

Sara

Post je objavljen 03.03.2007. u 00:44 sati.