Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/karakterclub

Marketing

Mali trikovi velikih žena

A joj, napišem post i onda se desi ono što najviše mrzim....jednostavno nestane. Pas mater! A toliko sam toga napisala, glupača, a nisam sejvala.

Dobro, idemo iz početka. Dakle vecina zena se bori sa viskom kilograma i u toj borbi nerijetko gubimo sve bitke,ali se nekako tješimo da cemo rat kad-tad dobiti.Najgore od svega sto taj nas visak postaje osobna frustracija,koja nas pomalo pretvara u vjecne ratnice,iznemogle,gladne i zivcane.

Znate li zasto su bucke uvijek vesele i nasmjesene?
Zato sto su site!
A zasto su mrsavice vjecno zdrkane i neraspolozene?
Jer su gladne!


Ima tu istine,evo na primjer ja sam u Pms-u i gladna sam, a uz to još i na dijeti.Postoji li nešto gore od toga?Prvo,pojela bi mrtvog štakora,želudac mi radi ,ali samo za neku specijalnu hranu,živčana sam i luda.Zvjerka me drži na oku,silno bi htjela da joj mama poprimi oblik Kate Moss,a ja bih bila zadovoljna sa oblikom zanosne Monice Bellucci.

Ja za sebe mogu reci da spadam u kategoriju malo punijih zena,Image Hosted by ImageShack.usono sto vidite na Tv-u je cisti zajeb jer TV,dodaje nekoliko kilica,provjereno.Ipak,bez obzira na to,jos uvijek se borim sa konfekcijskim brojevima i odjecom koja se meni svidja,a mogu je samo gledati.
To sto imamo visak kilograma ne znaci da ne znamo biti lijepe,zanosne i seksi.Onima koje znaju trikove prikrivanja svojih nedostataka ovaj moj post nece biti neko otkrice ali onima koji ne znaju,mozda pomognu.

1.GRUDNJAK-ima li gore stvari od žene sa velikim cicama(namjerno govorim cice,jer ja dalmatinka pa da kažem grudi...ne ide to baš) i lošim grudnjakom,bolje receno neadekvatnim grudnjakom iz kojeg cice izgledaju kao da ce se svakog trenutka razliti po podu?
Danas postoje razni proizvodaći grudnjaka koji su se specijalizirali za sve oblike grudi.S toga ne štedite na grudnjacima i uloženom trudu jer se to zaista isplati.Često takvi grudnjaci izgledaju pomalo glomazno ali učinak ispod košulje je zaista vidljiv.Image Hosted by ImageShack.us

2.STEZNIK ILI BODY- za one koji imaju problem sa viškom oko struka,steznik je nešto što svakako dobro dođe.Danas ih ima zaista veliki izbor.Lijepo vas utegne i imate osjecaj da nemate nikakvog viska.Znam da je tesko takvo nesto staviti na sebe nakon svih onih divnih krpica od donjeg vesa kojeg cuvate za neku posebnu priliku, kad skinete sav visak.U medjuvremenu nije loše stvoriti naviku nosenja steznika.Image Hosted by ImageShack.us

3.ODJECA- punasnije osobe moraju voditi brigu da ne nose materijale sa velikim uzorcima,npr.cvijetovi,pruge ili neki oblici.Ako je problem struk, onda se to prikriva ovakvim kompletom:Image Hosted by ImageShack.usU njemu cete izgledati zaista posebno.
Sto se tice haljina,nesto od ovakvih krojeva moze poboljsati vas izgled:Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Vrlo je vazno da se ne nosi odjeca koja nas stisce pa onda izgledamo poput kobasice ii sto je cesto slucaj ,odjeca malog konfekcijskog broja.Ovo govorim iz vlastitog iskustva jer sam cesto kupovala odjecu malog broja,zato jer sam ja umislila da je to super, a nesto malo iz silne zelje da u to stanem i tako sebe utjesim.Ali nije,vjerujte mi.

Sto se tice nakita drzite se one poslovice "malo je puno" i nemojte sa tim nikako pretjerivati,stovise klonite se velikog nakita.Ako ste veliki stovatelj nakita neka to bude jedan komad,"jedan ali vrijedan".Puno finije cete izgledati sa nekim decentnim komadom.

Uza sve to, debeljuce cesto kupuju manje konfekcijske brojeve i zamisljaju da ce jednog dana kada smrsave,odjenuti tu odjecu,pa cesto desava da su nam ormari puni odjece koju uopce ne nosimo.U situacijama kada trebamo nesto obuci,jednostavno nemamo nista,pa nam onda preostaje blazena trenirka.Moramo biti realne i uvijek vuci nekoga u soping u kojeg imamo puno povjerenje.
U prodavacice se ne mozemo pouzdati,jer njima je primarno prodati odjecu po svaku cijenu.

Eto,dalje vas necu daviti jer nekako mislim da svaka od nas clanica Karakter Kluba ima svoj ukus i stil.I onako mislimo postati mrsave i zgodne.....je li tako.....?????/

I za sami kraj:

Noodle sa povrcem


sastojci:

10-15dkg gljiva
1 zuta paprika
1 crvena paprika
1 mrkva
1 LUK
1 cesnjak
chilli umak ili paprica

Dakle u woku,zagrijte ulje,zatim dodajte povrce koje mora biti koso sjeckano u obliku stapica,po zelji mozete dodati jos neko povrce,npr,tikvice.
Sve to dobro pirjati,dodati malo soya umaka,papra i soli ili chillija(za one koji vole "hot").Skuhane noodle (od brana,soje i rize) dodate povrcu i dobro izmjesajte.
Ako nemate noodle,mozete koristiti i spagete.


Palacinke sa bananom i sladoledom


Napravite smjesu z apalacinke u koju cete dodati malo cimeta i ruma za aromu.Ispecite palacinke.
Banane iskrizajte na fete.U tavu stavite malo maslaca da se otopi,dodajte banane i pirjajte.Zatim dodate sok od pola limuna i žlicicu meda.
Smjesu od banana stavite u palacinku i slozite je u trokut.Na njih stavite sladoled od vanilije i uzivaj te..uzivaj te.......

Molim vas ,nemojte mi sta zamjerit,ali kasna je ura i ja sam umorna ko konj....sutra opet imam naporni dan.

Opaljena

Post je objavljen 03.03.2007. u 08:00 sati.