Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/deathinlife

Marketing

Šta ja znam!?

-MAGIC-
- Četiri su osnovna elementa na kojima se zasniva vještičje vjerovanje, četiri elementa od kojih je načinjen svijet. Svaki od njih duboko je vezan za pojedine aspekte ljudskog življenja.

- ZEMLJA - je ženski element. Označava sjever. Njena boja je zelena. Vlada čarolijama koje se odnose na plodnost, posao, novac, zdravlje, ekologiju i stabilnost.

- ZRAK - je muški element. Označava istok i žutu boju. Vlada memorijom, intelektom, testovima, čaranjem, psihičkom energijom, putovanjima, čarolijama koje se odnose na ovisnost.

- VATRA - je također muški element koji označava jug i crvenu boju. Vlada uspjehom, seksom, otklanjanjem bolesti, zaštitom, zakonskim stvarima, natjecanjima, snagom, energijom i čarolijama za zdravlje.

- VODA - je ženski element. Označava zapad i plavu boju. Vlada ljubavlju, prijateljstvom, meditacijom, zacjeljivanjem, snovima, porodom, proročništvom i čarolijama za pročišćenje.

… nastavak o zaštiti…
- Za zaštitu životinja priziva se : Caipora (zaštitnica šumskih životinja), Diana Tabiti, Pales (ovaca i stoke), Ah Cancum, Ah Tabai, Smeđi Čovjek iz Muirsa (divljih životinja), Tanuita, Wai (šumskih životinja), Artio od Muria (zaštitnik medvjeda), Disani (zaštitnik stoke), Lamaria (krava), Sekhet-Hor, Geus Urvan.

-MY LIFE-
… neda mi se pisat…

-STUFF-
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 02.03.2007. u 20:33 sati.