Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tricenasesvakodnevice

Marketing

Za narod delfina !

Ponovo zgrožena ljudskom bezosjećajnošću, nepostojanjem srca i duše i u najrudimentarnijem obliku, objavljujem dva linka.
Prvi link je za film koji prikazuje masakr delfina, a drugi je za potpisivanje on-line peticije.

Upozoravam da je film strašan pa neka ga ne gledaju oni slabijeg želuca i živaca. Radi se o brutalnom, veoma krvavom i podmuklom masakru delfina u Japanu. Ipak, apeliram na sve vas da barem malo pogledate te slike i da svakako potpišete peticiju upućenu "vladaru" Japana.

Osobno me ovo toliko pogađa da me je sram što pripadam ljudskoj vrsti koja je sposobna za takve zločine i što ih smatra normalnima, a mnogi ih opravdavaju nekakvim božjim naumom. Nikada ne bih mogla niti željela vjerovati u takvog bezosjećajnog boga koji bi stvorio takva prekrasna, božanska bića poput delfina, a onda nekim drugim bićima koja je stvorio dozvolio da ih tako mučki ubijaju. Delfini su nježna i osjetljiva bića koja su sposobna u ljudima zapaziti i najmanju promjenu osjećaja, pa se u skladu s time ponašaju tako da nikog ne povrijede, dapače svojim postupcima ohrabruju, potiču pozitivne osjećaje, smirenost i prijateljstvo i lako se uključuju u programe za terapiju oboljele djece i odraslih (pogotovo autista). Osim toga delfini su, uz kitove, i nažalost premali broj ljudi, jedina vrsta na planeti koja pokazuje brigu za druga živa bića i spremna je pomoći pripadnicima drugih vrsta u opasnosti, a da za uzvrat nema nikakvu korist.

Do sada je peticiju potpisalo preko tri stotine tisuća ljudi. Lako je, on-line je, skupimo što više potpisa, učinimo bar nešto jer onaj koji to može raditi životinjama sigurno neće prezati da naudi ljudima jer mnoga istraživanja dokazuju vezu između mučenja životinja i nasilja nad ljudima. Pročitajte i pošaljite i drugima da vide i potpišu peticiju.






Post je objavljen 28.02.2007. u 17:12 sati.