Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Konflikt

Iskreno, trenutno imam konflikt u glavi - naime što reći kada je učenje mojih dva mentora kontradiktorno? To jest, da budemo pošteni, MOJE razumjevanje njihovog učenja. Ostavljam dosta prostora da su oba učenja savršeno točna, ali moje razumjevanje nije. Naime, osjećam da su oba u pravu (a bogami im i njihovi rezultati idu u prilog).

Ovaj post je na neki način primjer primjene iskrenosti prema samom sebi. Nakon što sam sebi smireno priznao činjenicu bilo mi je bolje. A ta činjenica je: "isfrustriran sam zbog toga jer je LOA (Law of Attraction) u kontradikciji sa onim što vjerujem, što moje iskustvo govori i sa onim što podučava Eckhart Tolle". Kao da je jedan dio problema otišao. I dalje ostaje činjenica da mi to trenutno izgleda u konfliktu, ali više nema frustiranosti već samo jedna znatiželja da do kraja shvatim LOA model, i vidim što je prava istina za mene.

Sam taj koncept iskrenosti, koliko god jednostavan bio, malo mi ga je teže objasniti na neki bolji način. Osobno, nisam zadovoljan kako sam to napravio u jučerašnjem postu, no svjestan sam da u tom trenutku i u vremenu kojeg sam imao za napisati post, to je bilo najbolje što sam mogao pa si nemam ništa za prebacivati. Pozitivno je to što ću se moći kroz druge postove nanovo i nanovo vraćati na to vrlo važno načelo.

Do sada sam pogledao DVD The Secret i pročitao pola knjige Ask and it is given. Vjerujem da ću kroz maksimalno mjesec dana imati solidno teorijsko razumjevanje LOA modela, što mi je bitno da bi ga mogao i testirati u praksi. U početku sam imao otpor prema proučavanju tog modela upravo zato jer me je živcirala ta kontradiktornost, no sada sam to nadišao i u stanju sam znatiželje da vidim kako će to završiti. Život je baš lijep! (BTW, La vita e' bella mi je među 10 najboljih filmova thumbup)

Ali! Nije svima lijep, pa ako niste danas klikali i pomogli drugima - možete sada... yes

Post je objavljen 01.03.2007. u 08:27 sati.