Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rktkarizma

Marketing

Korizmena meditacija

Gledat će onoga koga su proboli“ (IV 19, 37)

„Proživimo stoga korizmu kao „euharistijsko“ vrijeme u kojemu se, prihvaćajući Isusovu ljubav, učimo širiti je oko sebe svakom svojom gestom i riječju. Razmatranje „Onoga koga su proboli“ poticat će nas da otvorimo svoje srce drugima te prepoznamo rane nanesene dostojanstvu ljudskoga bića; osobito će nas poticati da se borimo protiv svakoga oblika i prezira prema životu i izrabljivanja osobe te da mnogima olakšamo teret osamljenosti i napuštenosti.“
(Poruka pape Benedikta XVI. za korizmu 2007.)

Promisli o ovome
Započeli smo vrijeme korizme, papa nas poziva na razmatranje križa i „Onoga koga su proboli“ da se iz tog razmatranja rađa sva naša djelatnost i ljubav u ovome vremenu. Nemoj dopustiti da u ovo sveto vrijeme Kristova ljubav prema tebi ostane neuzvraćena. Prihvati Njegovu ljubav u svojem životu i dopusti da te ona privuče, ali i odgovori na Kristovu ljubav vlastitom ljubavlju i moli ga da te nauči križ svoj nositi, ljubavlju svojom da te pouči kako brata voljeti.

Učini nešto
Sigurno i u tvojoj sredini postoje ljudi koji su osamljeni i napušteni, bolesni... ovaj tjedan učini nešto kako bi im olakšao teret i pomozi im da križ njihove svakodnevice bude lakši.

Pomoli se
Nebeski Oče čija se nezadrživa snaga milosrđa u punini objavljuje u otajstvu križa, po krvi svojega Sina Prvorođenca, našega Gospodina i Boga, platio si silnu cijenu kako bi ponovno osvojio ljubav svojega stvorenja te se smrt, koja je za prvoga Adama bila najvećim znakom samoće i nemoći, preobrazila tako u najveći znak ljubavi i slobode novoga Adama. Daj da i mi danas, koji Tvojim Duhom prožeti, gledamo na Onoga koga su proboli, u tom istom Duhu uzmognemo uzvratiti ljubav tvoju tako da naš cijeli život bude proslava Tvoga Božanskoga Veličanstva, to te molimo po Kristu Gospodinu našemu. Amen!

Pozdrav i od Oaze Mira ...

Post je objavljen 27.02.2007. u 17:45 sati.