Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/putdosrca

Marketing

IZ LJUBAVI A NE IZ PRISILE


2. postaja: ISUS UZIMA KRIŽ

Još uvijek su tu. Isus, njegov sudac, vojska i uspaljena svjetina. Osuda je izrečena i sada je valja izvršiti. Tamo negdje iz ropotarnice čuju se tupi udarci. Na brzinu se prikiva križ, jer je osuđenom određeno da sam nosi svoje gubilište. Pilat je upravo obrisao ruke. Vojnici se prestrojavaju, a dvije grede pribijene u križ postaju stvarnost od koje se nema kamo pobjeći.

Suočen s činjenicom bezizlazne stvarnosti, svaki se čovjek nađe u prilici poput ove. Nema mogućnosti za bijeg. Natrag se ne može. Postoje samo dva puta: put bijesa, prkosa, prezira, mržnje i psovke – ali se činjenica ipak mora dogoditi, i put mirnog suočenja i prihvaćanja.
Isus je posve otklonio bijes i zdvojnu nestrpljivost. Njegova je unutarnja sloboda izrasla u čudesnu snagu ruku pruženih prema križu.

Osnaži me svojom rukom pruženom prema križu da se ostavim bjegova, prkosa, zdvojne nestrpljivosti i samosažaljenja. Učini me spremnim za prihvaćanje križa, ma kakav on bio. Tako će se znati da Tvoj križni put živi u svakom od nas koji Te slijedi u slobodi.






Post je objavljen 27.02.2007. u 12:01 sati.