Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/karakterclub

Marketing

Ugljikohidratni dan uz prirodne maske za lice

Najprije moram svecano objaviti da mi je danas 30-ti dan dijete. Dakle, prvi mjesec je prevaljen uz vasu pomoc, inace tesko da bi ovoliko ustrajala. Moram ponosno reci i da sam u ovih mjesec dana skinula 5 kg, sto je na moju visinu metar i panin, itekako vidljivo. Sve vise cujem komentare poznanika i prijatelja sa strane tipa: Wow, you look great!

Naravno da godi egu, a i najprije mi se vidi na faci koja vise nije podbuhla kao da sam se krafni najela, a bogami ni trbuh vise ne izgleda kao onaj s kojim bi netko pomislio da cu svaki cas u radjaoni zavrsiti. Malo teze cu se boriti s viskom rastegnute koze na trbuhu, no nadam se da ce uz moj svakodneni fitness i za to biti rezultata. Ja sama se osjecam puno bolje i poletnije, nekako kao da imam i vise energije odjednom. Ne osjecam se tromo i napuhnuto, a ni gripi nedam da me smlati kako bi ona htjela:)

No da ne duljim o mojim uspjesima, evo danasnjeg prijedloga za UH jelovnik:

Dorucak: jabuka narezana na kockice plus saka borovnica.

Rucak: Spageti aglio & olio
3 reznja cesanjka i 2 ljute papricice (peperoncine) prodinstati na 1 zlici maslinova ulja ,nesmije zagoriti.U to dodati skuhane spagete s salicom vode u kojoj su se kuhali spageti.Prokuhati jos par minuta da se si sastojci povezu i dodati soli po zelji.

Image Hosted by ImageShack.us

Vecera: Ovaj put umjesto kolaca predlazem palacinke s nekom domacom marmeladom, onom iz bakine kuhinje :)

Image Hosted by ImageShack.us

U slast!



Da nebi sve ostalo samo na hrani, moramo se malo pobrinuti i za kozu naseg lica. Pa samim time posto mi je to struka, pokusat cu vam svaki utorak, pripremiti postove o prirodnim proizvodima za njegu koze lica i tijela, koje mozete i same pripraviti kod kuce.

Danas nesto vise o prirodnim maskama za lice.
Vecina namirnica (povrce, voce, med, mlijeko i mlijecni proizvodi) koje upotrebljavamo za pripravljanje ukusnih i zdravih obroka moze nam posluziti za uljepsavanje i njegovanje tijela izvana – u obliku maski za lice, peelinga, losiona.
Stoga evo nekoliko prijedloga za pripravljanje jednostavnih maski uz pomoc namirnica koje se mogu naci u svakom domacinstvu. Pri tome je vazno birati namirnice prema tipu koze.

Za normalnu i masnu kozu idealan je kiseli kupus jer sprijecava izlucivanje viska loja i obnavlja prirodnu kiselost koze. Uz to je bogat vitaminima i mineralnim tvarima.
Potrebno je:
1 zlica soka kiselog kupusa ili 2 zlice zgnjecenog kiselog kupusa
pola zlice masne kreme
Sok ili zgnjeceni kiseli kupus umijesa se u masnu kremu te nanese na kozu lica,vrata, i dekoltea. Masku treba ostaviti da djeluje oko 20 minuta, a potom isprati toplom vodom.

Suha i osjetljiva koza zahtijeva dodatnu vlaznost pa je potrebno da maske za ovaj tip koze budu vlazne kako ne bi oslabile i nadrazile kozu. One kozi nece oduzimati vlaznost, vec joj vratiti potrebnu vlagu.
Potrebno je:
1/4 kockice svjezeg kvasca
1 zlica svjezeg sira
1 zlica masne kreme
Kvasac, sir i kremu gusto umijesati te nanijeti na ovlazenu kozu lica, vrata i dekoltea. Isprati nakon 10-15 minuta mlakom vodom.

Masna koza sklona stvaranju pristica, akni i drugih gnojnih upala zahtijeva svakodnevno detaljno ciscenje i njegu. Necista koza cesto je povezana s manjkom vitamina B skupine. Zbog toga je kvasac idealno sredstvo za njegu ovog tipa koze jer obiluje B vitaminima.
Potrebno je:
1 kockica svjezeg kvasca
1 zlica mlijeka
Mlijeko lagano zagrijte, dodajte kvasac i sve skupa kremasto umijesajte. Smjesu je potrebno staviti odmah na lice i ostaviti da djeluje 15-20 minuta. Otvrdnulu smjesu njeznim kruznim pokretima skinite s lica, a ostatak operite toplom pa hladnom vodom. Ova maska idealna je za necistu kozu jer ce vam ujedno i ocistiti pore poput peelinga, i revitalizirati kozu.

Za sve tipove koze
Jednu bananu izgnjecite i nanesite na lice. Neka djeluje 20 – 30 minuta. Najbolje isperite cajem od kamilice. Maska se moze primijeniti 1 – 2 puta tjedno.


Image Hosted by ImageShack.us
Vrijeme dok drzite masku iskoristite za temeljitu relaksaciju


I za kraj, jedan recept za prirodni losion za lice, koji nam je potreban da bi temeljito ocistili lice nakon maske.

Losion od krastavca i limuna
1/2 krastavca
30ml slatkog bademovog ulja
sok od 1/2 limuna
60 ml soka od mrkve
Krastavac oljustite, izribajte i propasirajte krozcjediljku. Sok od krastavca, ulje i sveze iscijedjene sokove od mrkve i limuna prelijte u tamnu bocu. Cuvajte na hladnom mestu i prije svake upotrebe dobro prostresite. Dakle, nakon sto ste masku isprali s lica, nanesite ovaj losion na vlazan jastucic od vate i isperite lice. Ne zaboravite nanijeti vasu dnevnu ili nocnu kremu.


Pa eto lijepi moji karakterci, uzivajte u malim stvarima samo za sebe :)
Lijep pozdrav,

Lorraine



Post je objavljen 27.02.2007. u 08:00 sati.