Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Slučaj Brodosplit zaplovio u zastaru?

Način na koji je podnesen dugoočekivani zahtjev za provođenjem istrage o pranju pet milijuna dolara u splitskom škveru protiv aktera Gorana Vukasovića, Ante Luetića i Drage Mačeka, upućenima u funkcioniranje sudske istrage otkriva jednu bitnu činjenicu: zbog načina na koji je podnesen istražni zahtjev, bez prethodne kaznene prijave i privođenja osumnjičenih, istraga je predodređena da traje godinama, a osumnjičenima je ostavljeno više nego dovoljno vremena da pokušaju "urediti" dokaze, ili da utječu na svjedoke, ako smatraju da im je to potrebno.

Većina medija izostanak policijske kaznene prijave protumačila je sabotiranjem postupka od korumpiranih lokalnih policijskih dužnosnika. No, premda neobično postupanje policije svakako odmah upada u oči, ne treba biti naivan i zaboraviti da su u cijeloj priči ulozi ipak mnogo veći. Riječ je, naravno, o ulozi Nadzornog odbora, prije svega ministra Branka Vukelića i Siniše Poljaka, bliskog Sanaderova prijatelja.

Predizborni manevri

Premda je nesporno da su od sindikata bili upozoreni na nezakonitosti u ugovorima, Državno odvjetništvo (DORH) protiv njih nije pokrenulo postupak, zaključivši da su zapravo bili obmanuti od Uprave. Kako se u toj situaciji članovi Uprave mogu braniti? Naravno, tvrdnjom da su imali blagoslov Nadzornog odbora te da nisu obmanuli njegove članove. U predizbornoj godini riječ je o više nego delikatnoj situaciji.
Manipuliranje postupkom u slučaju aktualne uprave škvera vidljivo je u svakoj pojedinoj fazi...


Cijeli tekst pročitajte na www.slobodnadalmacija.hr

Post je objavljen 26.02.2007. u 08:54 sati.