Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Steve Pavlina

Nadam se da ste već svi bili na njegovom blogu. Ako niste, nema veze - možete sada. yes

Njegove postove možemo podijeliti u dvije kategorije:
1. teme kao što su samodisciplina, zdravi oblici spavanja, prehrana, postavljanje ciljeva, poboljšanje produktivnosti, kreativnost, određivanje svojih vrijednosti i sl.
2. teme kao što su model subjektivne stvarnosti i LOA-e (Law of Attraction) - uglavnom su njegovi zadnji postovi u toj kategoriji

Koliko god mi je kategorija 1 savršeno logična i jasna, toliko kategoriju 2, iskreno, trenutno baš i ne kužim. Nije da nisam pokušavao shvatiti, ali jednostavno ne ide - taj dio (pogotovo subjektivna stvarnost) mi je blago rečeno nut (weirdo). U sklopu tog dijela njegovog učenja spadaju i DVD-ovi koje on preporuča:
What the bleep do we know? i Secret te knjiga Ask and it is given

Da netko drugi priča nešto tipa Steveov model subjektivne stvarnosti - vrlo brzo bi na to stavio etiketu "gluposti". No s obzirom da se radi o nekome koga izuzetno cijenim (ne bi mi inače bio mentor) staviti ću sa strane svoju trenutnu nesposobnost razumijevanja nekih naprednijih koncepata i dodatno ću se potruditi da ih shvatim.
Zato jer to želim bolje razumjeti, naručio sam i ovih dana dobio sa Amazona ta 2 DVD-a i knjigu, pa mi sada ostaje da ih proučim. Trebati će mi neko vrijeme za to (nekoliko mjeseci?), kako budem po putu imao razmišljanja i zaključke o tome, pojavljivati će se i povezani postovi na ovom blogu. U međuvremenu će Steve sigurno dodatno pisati o tome, pa mi to možda razjasni neke nejasnoće koje imam o toj tematici.
Ovaj post je na neki način smjernica onima koji krenu na njegov blog da se ne zbune toliko sa kategorijom broj 2 i da je bolje da počnu sa kategorijom broj 1. Kategorija broj 2 je advanced level. At least to me. rolleyes


Post je objavljen 25.02.2007. u 08:19 sati.