Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bdsm

Marketing

Dali sam sve rekao?

Pa, u globalu i jesam. Doduše, naravno da se nikad maltene o bilo kojoj temi nikad ne može baš sve reći, ali u glavnim crtama iznjeh sve kaj sam smatrao bitnim i zanimljivim.

Budimo realni i iskreni. Bdsm nije neka teža filozofija, metafizika, niti pojava o kojoj se može razglabati od nemila do nedraga. Priznajem da sam ponekad i ja znao itekako zafilozofirati :) cijelu stvar, i donekle komplicirati pojave i odnose koji su možda i mnogo jednostavniji, no kaj je tu je. Nekad mi se dalo tako i toliko pisati, više mi se ne da, a nikad i nisam bio jedan od onih kojima je filozofiranje samom sebi svrha (bar se nadam da nisam hehe ) i koji tim načinom, možda i više od neke komunikacije i prenošenja doživljaja, misli i osjećaja, žele sami sebe izreklamirati, ili naprosto pokazati kako su jako elokventni, kako kuže igru i bdsm imaju u malom prstu.

No ajmo i nadalje biti iskreni… Je, reklamirao sam se :), isto tako sam i pokazivao kako se znam lijepo razgovarati i kako sam neki tata-mata od bdsm zanata, no to je ipak bila usputna pojava. Kad toliko pišeš naprosto se gore navedene stvari događaju same po sebi, mada neću lagati pa napisati da nekad i svjesno nisam to išao raditi. Jesam. Priznajem… pa kaj sad :).

Nedavno mi se javila jedna osoba sa komentarima na mog blog i potakla me da nekaj opet napišem. No kak sam i njoj rekao, cilj svega ovoga primarno je bilo približavanje bdsm-a osobama koje imaju te sklonosti a još se nisu upustile u konkretnu akciju ;), onima koji već imaju određenog iskustva ali ne dovoljno, i upoznavanje s bdsm tematika osoba kojima je možda sve ovo i ludo te udreno… naprosto da im pokažem da bdsm nije skupljalište nekih bolesnika i čudaka. Doduše ima tu svakojakih likova-ali gdje nema?

Popratna pojava je bila i veeeelika svjetleća reklama samome sebi, no to ne umanjuje iskrenost mojih napisa. Naravno da sam nekad primjenjivao određene pjesničke slobode, malo uljepšavao opise nekih seansi, ali uvijek sam pisao onako kako mislim, osjećam i kako sam iskusio.

Ista osoba koja me je potakla da napišem ovaj post je komentirala kako sam sigurno imao mnogo uspjeha preko ovog bloga.

Iskreno, pa i nisam koliko se to možda misli. Je, znale su mi se javljati određene osobe, nekad i dosta često, ali neke velike i konkretne akcije (dok sam je tražio :) ) preko bloga baš i nisam našao… barem ne na način da sam na mail dobivao neke ponude, niti su mi se subice javljale sa nekim konkrentim problemima i pitanjima. Javljale su se colombini i leptirici što je donekle i razumljivo.
Da sam vrijeme provedeno na blogu utrošio na privatanje i chatanje… pih :), imao bih 887 puta većeg uspjeha i to mi je od prvog dana jasno.
No dobro. Da više skratim priču jer sam početo baljezgati i filozofirati. Moja misija haha :) je završena. Prenio sam uvaženom čitateljstvu moju verziju bdsm-a, moje doživljaje, iskustva i zaključke.

Za kraj-pazite sebe i druge. Imajte razumijevanje i empatije, i naravno uživajte jer poanta bdsm-a je i onako užitak. Ko vam bilo kaj drugo tvrdi laže ili je bolesnik.

Onima koji možda prvi put ovo čitaju savjetujem da odskrolaju malo niže i pronađu prvenstveno tekstove u kojima se govori o međuljudskim odnosima u bdsm-u, i one koji upozoravaju na razne loše stvari koje vam se mogu dogoditi ako budete naivni, lakovjerni ili ako naletite na neke manipulatore i mutivode a takvih ima. Alfa i omega bdsma je UKLJUČITE MOZAK. Ima ljudi koji vas samo žele iskoristiti, ima osoba koje će se poigrati vašim i tijelom ali još i opasnije vašim umom ali ne u svrhu vašeg užitka i boljitka nego da ostvare neke svoje bolesne i niske ciljeve. Ne zavaravajte se filozofijama kako se mora ovo ili ono… kako bdsm nije uvijek lijep i ugodan. Je, lijep je i godan i takav mora biti. Sve drugo su priče frustriranih likova kojima je bdsm lječilište. Uza sve specifičnosti bdsm-a u njemu ipak prevladavaju određene zakonitosti kao i u svakoj drugoj emotivno-sexualnoj vezi. Ako vam se nešto ne sviđa, ako nešto ne želite ne radite to. Ništa se tu ne mora, ništa nije tako samo zato kaj je netko ko se naziva dominantnim tako rekao, naredio. Nema dogmi, nema "moraš pa ako i ne želiš". Expresno pedalirajte one koji vas prisiljavaju na bilo što protiv vaše volje i želje.
Ako vam je nekaj sumnjivo u 99,99999% slučajeva ste u pravu. No ponavljam se. Sve ovo sam već rekao. Kog zanimaju detalji onoga kaj treba izbjegavati nek malo prokopa po blogu ili pita.

Blog niti približno nije živahan kao nekoć, ali još uvijek i ja i podosta drugih koji mogu dati itekako korisne savjete ovdje navrati.


Post je objavljen 23.02.2007. u 20:46 sati.