Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/seljancicalolita

Marketing

Crtići - PART TWO

Kao što sam i obećala, nastavljam s crtićima koje smo svi obožavali. mouthwash

Ovaj će post biti jako dug, pa molim da ne budete pregrubi prema meni.

Puno vas volim. kiss

Nick Praskaton


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Uvijek se oblači u stilu Sherlocka Holmesa --> karirano zeleni kaput i ista kapa, te puši lulu.

Najpoznatija (i jedna od vrlo rijetkih) izjava jest : KOMBINIRAM !!!

Ostali likovi uglavnom ispuštaju nekakve skvićajuće glasove zijev dok otvaraju usta, a narator tada objasni o čemu se radi.

Stil crtića je jednostavan, a opet dovoljno realističan da ga se može prihvatiti kao ozbiljnu detektivsku priču.

Svima su vjerojatno dobro ostale u sjećanju gole tete koje se mogu vidjeti po nekoliko puta u svakoj epizodi. naughty

Image Hosted by ImageShack.us

Iako su Praskatonove avanture ozbiljne i računaju se kao prave detektivske priče, crtić je poznat po svom jedinstvenom stilu humora, koji proizlazi iz aluzija na tadašnje >političke afere u Njemačkoj pedesetih godina.

Praskaton je sposoban privatni detektiva. Nije fizički snažan (iako u dobroj formi) i ne posjeduje neke famozne stvarčice, već je njegova mentalna sposobnost jedina njegova prednost. Mogućnost zapažanja,rolleyes razvijena osjetila, zavidna memorija i znanje o različitim stvarima su mu nevjerojatno dobri, sve do granica karikature.

Sigurno se svi sjećate onih pre smiješnih trenutaka kad je npr. uspio otkriti svoju lokaciju (a zavezan je i ima povez preko očiju te je bačen u kombi) zahvaljujući što je zapamtio kartu grada i u kombiju tijelom osjećao zavoje. Il kad izračuna neku udaljenost od u milimetarsku točnost mad. Ili po otisku potpletice shvati čija je cipela. Ili kada ga je jednom neka ženska opalila sisama, a on je, kada se osvjestio, znao čije su sise jer ih je ranije vidio na plakatu.cool

Image Hosted by ImageShack.us

Mnogi negativci se pojavljuju u više epizoda i povezani su sa Praskatonom i njegovim klijentima. Isto tako, obično su dobrog srca, te se pomire sa svojim žrtvama nakon što su uhićeni i svi su sretni na kraju.kiss Najčešća lokacija u pričama jest Alibi Bar, najdraži mjesto svim sumnjivim likovima

Sve u svemu, frajer je spaljen, a crtić je predobar i jednostavno ne znam postoji li djete koje nije visjelo pred TVom kad je Nick dolazio u posjet. thumbup

Ptica trkačica


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Radnja je veoma jednostavna, imamo Pticu koja je brža od svega što se može naći na prašnjavim, zaboravljenim putevima u Jugozapadnoj pustinji SAD-a, te gladnog njami Kojota koji je dan za danom ganja, pri čemu se koristi raznoraznim preparatima koji mu na kraju više odmažu nego pomažu.

Image Hosted by ImageShack.us

Tu su dakle neizbježni supermoderni, James Bondovski alati, bang tehnologija i razni preparati famozne ACME korporacije koja nudi veliku paletu proizvoda, od vitaminskih tableta za bildanje mišića do raznih raketa ili sličnog oružja. burninmad

Image Hosted by ImageShack.us

Usprkos mnogim naporima, Kojot Pticu nikada ne uhvati. Kojot, originalno zvan Wile E. Coyote (kod nas Mirko S. Zlikovski), prikaz je nesposobnjakovića nasuprot super pametne i sposobne Ptice trkačice koja nevjerojatnom lakoćom i lucidnošću uspjeva izbjeći sve njegove paklene planove.

Pri tom izbjegavaju bilo kakvu komunikaciju, osim njenog pozatog zvuka "beep-beep". blabla

Bizarne grimase ili čuvene table koje se iznenada pojavljuju iza Kojotovih leđa najavljuju bolni završetak njegovog genijalnog plana bez greške, postali su dobro poznati motiv čitavog serijala.

Image Hosted by ImageShack.us

Na nagovor iznervirane rulje, tvorci crtanog filma napravili su jednu jedinu epizodu u kojoj Kojot naoružan za slavlje prepoznatljivim rekvizitima (ubrus oko vrata i pribor spremljen za gozbu) uhvati šapama ptičurinu. No i sam Kojot bio je poprilično iznanađen tim događajem, pa sa izrazom totalnog čuđenja i nevjerice na licu izvlači famoznu tablu kojom gledaocima poručuje: Ne mogu vjerovati! Nakon toga Kojot Pticu -pusti! wave

Naime, djeca u kinu su plakala kad su vidjela da je Ptica uhvaćena... headbang

Maksim


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Maksim, Maksim zločest je, stalno gnjavi susjede;
i nitko mu ništa ne može iako on zeza sve.
???
Kad napravimo zlo, susjedstvo to cijelo zna,
on nikad nije kriv, jer nikad nema dokaza.
???
O-o-o-o-o-o-o-o-o-o...
???
Maksim neuhvatljiv je, uvijek pobjegne, hajde trči za njim


Maksim ima aktivan i različito ispunjen dan. Zanimljivo, iako je Garfield mnogo poznatiji i komercijalniji mačak, Maksim ga je zapravo tukao popularnošću i na malim ekranima i na novinskim stranicama.

Među raznim poznatim mačkama (Felix, Tom, Sylvester) sa malih ekrana, Maksim se ipak izdvaja kao više cool, možda čak i više sexi od svojih istorasnih drugova.

Njegov sumnjivi pedigre, želja za nevoljama, ravnodušno ponašanje i stav buntovnika bez razloga, zagarantirao mu je dugogodišnju slavu.

Maksim voli zezati vlasnika ribarnice, razbacivati kante sa smećem, gnjaviti mlijekara i zavoditi pripadnice ljepšeg spola. On je avanturist i lako ga je zavoljeti, iako se nikad ne ispričava za nepodovštine koje izvodi. Iako se Maksimov neobuzdan karakter mijenjao kroz vrijeme, nikada nije izgubio svoj neodoljivi šarm.

Image Hosted by ImageShack.us

Ovaj umišljeni mačak,sa svojim dobrodušnim i naivnim vlasnicima, djevojkom Sonjom (bijela, fina, perzijska maca) i ocem zvanim Pops (koji je imao crno-bijele pruge što može sugerirati od kud Maksimu sklonost ka krađi ribe ili sitnim zločinima) bio je najdraži životinjski lik (čak bi se i Ricana borila za njegova prava). Svi oni pratili su Maksima u konstantnoj borbi sa raznim susjedskim neprijateljima (buldog Spike, mlijekar, šinteraj, itd).

Image Hosted by ImageShack.us

Crtić je bio podijeljen u dva različita dijela, uz Maksima, gledatelji su se družili i sa veselom bandom čudovišnih prijatelja, među kojima su bili pas vampir Dingbat, kostur Sparerib i tikva Nobody the bodiless.

Image Hosted by ImageShack.us


Candy, Candy


OVO ĆE BITI MALO DUŽI DIO POSTA!!!!!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Priča počinje jednog zimskog dana tijekom snježne oluje, u sirotištu zvanom Pony. Vlasnice sirotišta, gospođica Pony i Sister Lane, isred vrata nailaze na dvije napuštene bebe, koje nazivu Candy i Annie. Dvije djevojčice postaju nerazdvojne i rastu zajedno u sirotištu.

Image Hosted by ImageShack.us

Šestogodišnja Candy je vragolasta i draga djevojčica, prava suprotnost Annie, koja je sramežljiva i dobra. Vjeruju da se nikad neće razdvojiti, no jednog dana u sirotište dolazi obitelj Britter i posvoji Annie. Candy ostaje u sirotištu, no i dalje je u kontaktu sa Annie putem pisama.

Jednog dana Annie odgovara da se više ne mogu družiti, jer joj je majka zabranila. Tada razočarana Candy odlazi na svoje omiljeno mjesto, brdo u blizini sirotišta, i susreće nepoznatog dječaka koji je uspije razveseliti. Bio je obućen u škotsku uniformu i ubrzo nestao, ostavivši za sobom samo značku sa otisnutim slovom “A”. Candy ga je nazivala Princ Sa Brda" i uvijek nanovo sanjarila o njihovom ponovnom susretu.

Image Hosted by ImageShack.us

Candy kao 12-godišnjakinja počinje raditi u imućnoj obitelji Reagan, koja je bila veoma okrutna prema njoj, naročito djeca Eliza i Neil.

Image Hosted by ImageShack.us

Plačući u vrtu susreće dječaka koji ju je veoma podsjetio na njenog Princa. Njegovo ime je bilo Anthony. Kasnije je upoznala je i njegove rođake, Archiea i Steara, s kojima se također sprijatelji.

Image Hosted by ImageShack.us

Jednog dana nakon svađe sa Neilom, pada u rijeku iz koje je spasi mladić imenom Albert, koji živi samoto u kolibi u šumi okružen samo životinjama. Nakon toga događaja, Albert je uvijek bio uz nju, kada god ga je trebala.

Troje prijatelja Archie, Stear i Anthony, shvativši kako obitelj Reagan loše postupa sa Candy, učine sve što mogu da je adoptiraju u svoju obitelj. Tako je Candy ubrzo bila prihvaćena u obitelj Audrey i živjela većinu vremena sretno sa njima, unatoč strogoj tetki Elroy. Anthony i Candy se zaljubljuju jedno u drugo, no tijekom lova na lisice Anthony pada sa konja i umire. Candy je bila veoma tužna i dugo se oporavljala od šoka. (Kuja mala napaljena!!!)

Image Hosted by ImageShack.us

Candy zatim odlazi u školu u Englesku, zajedno sa Stearom, Archiem, te Elizom i Neilom.

Na brodu za Englesku primjeti dječaka kako plače, pokuša ga utješiti, no ostane zaprepaštena njegovom bezobraznošću. Njegovo ime je bilo Terry.

Škola u koju stigne je katolička i veoma konzervativna, kontakt između ženskih i muških pripadnika je zabranjen i strogo kažnjavan. U školi se Candy sprijatelji sa Patty i doznaje da se na istom mjestu školuje i Annie. Albert je također bio u blizini, radeći u zoološkom vrtu u Londonu. Dolazeći poskrivečki u sobu Steara i Archija, Candy često naleti na Terryja koji pak uvijek izaziva nevolje i ulazi u sukobe sa časnama koje mu zapravo ništa ne mogu jer je njegov otac glavni financijer škole. smokin

Image Hosted by ImageShack.us

Candy ga u početku nije voljela, činio joj se umišljen i hladan. No kasnije će se pokazati da je zapravo veoma drag i da svojim ponašanjem samo skriva svoju nesigurnost. Vrijeme je prolazilo, Neil i Eliza su se neprestalno trudili zagorčati Candy život, Patty i Stear su se zaljubili, kao i Archie i Annie. Iako su to oboje pokušali zanijekati, ljubav se razvijala i između Terryja i Candy. kiss Candy je pomogla Terryju da uspostavi bolji odnos sa majkom, slavnom glumicom Eleanor Baker, a Terry je uspio pomoći Candy da savlada svoj strah prema konjima. Candy i Terry su se veoma zbližili, Terry je postao njena nova velika ljubav, a i on je osjećao isto.cerek

Ljubomorna Eliza, kojoj se Terry također sviđa, postavlja im zamku – bili su uhvaćeni tijekom jednog sastanka, te Candy prijeti isključenje iz škole. No Terry bez Candyinog pristaje na kompromis, napusti školu kako bi je spasio. Odlazi u Ameriku pokušavajući ispuniti svoj san i postati glumac. Prvo mjesto koje je posjetio bilo je sirotište Pony o kojem mu je Candy toliko govorila.

Candy se potom također vrati u Ameriku jer nije vidjela smisla ostati u školi ako tamo nije i Terry. Odluči postati medicinska sestra.

U početku se brine o djeci u sirotištu Pony, no ubrzo je prebačena u bolnicu u Chicagu i tamo ponovno susreće Archiea, Steara, Annie i Patty. Počinje Prvi svjetski rat. Candy i Terry se ponovno susreću nakon predstave u kojoj je glumio,kiss te odluče održavati vezu putem pisama do sljedećeg susreta. Candy završava školu i postane medicinska sestra, te se brine o Albertu, koji je stradao u nesreći i izgubio pamćenje.

Image Hosted by ImageShack.us

Susanna, Terryjeva partnerica iz kazališta, izjavi mu ljubav, no on je odbije. headbangTerryjeve namjere sa Candy su ozbiljne, nakon što uštedi novac pozove je na premijeru predstave "Romeo i Julia", smijeh šaljući joj jednosmjernu kartu. No događa se nesreća u kazalištu u kojoj Susanna, spašavajući Terryja od padajućeg rekvizita, izgubi nogu. Zbog toga ga njena majka prisiljava na udaju, Candy se sažaljeva nad jadnom djevojkom, dok Terry zbog grižnje savjesti ne zna što bi učinio.

Candy mu odluči olakšati odluku, yesnapušta ga i shrvana odlazi u Chicago. Tamo je čeka Albert, saznaje da je Stear otišao u vojsku. Ubrzo je Neal nagovara na ženidbu, no ona ga zgrožena odbija. U međuvremenu Terry napušta kazalište i luta ulicama. U nekom baru susreće Alberta, koji ga pokušava ponovno vratiti na pravi put.

Image Hosted by ImageShack.us

Iz daljine ugleda Candy kako je sretna i kako živi svoj san kao medicinska sestra i zbog te činjenice se odluči vratiti u kazalište. Albert nenadano nestane, Candy saznaje da je Stear poginuo u ratu. Nakon pogreba po prvi puta susreće glavu obitelji Audrey – gospodina Williama i sa šokom spoznaje da je to zapravo Albert. rolleyes

Albert (odnosno William) je brat Anthonyjeve majke, otuda sličnost Princa sa brda i Anthonyja. Nakon toga se sa svojim prijateljima i Albertom vraća u Pony’s Home, gdje naposlijetku sazna da je Albert bio i njen Princ Sa Brda. njami

Image Hosted by ImageShack.us

Sve u svemu, Candy je bila jedna najobičnija flundrica zbog koje je masa frajera popizdila dead

Svi smo voljeli ovaj crtić...

E to su bili dani...

A ne današnji Digimoni i Teletubbiesi i Nora Fora i sva ona sranja koja, ionako retardiranu djecu, čine još retardiranijom headbang

Dio teksta je smišljen, dio je pokupljen s memorabilie, ali i sličnih stranica. Pozdrav

Post je objavljen 21.02.2007. u 21:36 sati.