Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Moji mentori

Trenutno imam dva mentora u svom životu, iako oni ne znaju da su moji mentori. To su Steve Pavlina i Eckhart Tolle.

Steve Pavlinu poznajem puno bolje od Eckharta i imam izuzetno, izuzetno poštovanje prema njemu. To poštovanje je zaslužio sa svojim osobnim blogom - Personal Development for Smart People. Stil njegovog pisanja je vrlo inteligentan, argumentiran, zanimljiv i uvijek usmjeren tako da ima veliku pozitivnu vrijednost za čitatelje. Kroz jako puno njegovih postova čovjek shvati o kako se jednoj izuzetnoj osobi radi. thumbup
Vjerojatno se nećemo nikada osobno upoznati, no to mi i nije toliko bitno, puno mi je bitnija njegova spremnost da i dalje piše blog. Vidio sam i pročitao jako puno toga, i činjenica je da u području samorazvoja ima dosta materijala koji je blago rečeno upitne kvalitete. Između ostalog i znam jednog autora iz prve ruke i znam pouzdano da ono što on piše u svojoj knjizi i prodaje neku "šprehu" ne živi ni približno u svom životu. Međutim, Steve Pavlina je drukčiji i to izuzetno cijenim kod njega. On predstavlja ono čemu ja težim, samo na jednoj puno, puno višoj razini. I ovaj blog je nastao pod pozitivnim utjecajem njegovog bloga.

Drugi moj mentor - Eckhart Tolle je u svijetu vjerojatno poznatiji od Steve Pavline, no o njemu ne znam toliko puno. Znam samo da mi njegovo učenje o Moći sadašnjeg trenutka ima jako smisla, i zato sam mu jako zahvalan.
Moje osobno uvjerenje je da u ovom trenutku života nije potrebna niti jedna dodatna knjiga, savjet, tečaj i sl. da bih od verzije 0.5.1 došao do 1.0 već je dovoljno samo slijediti postojeće učenje moja dva mentora.

Napomena: ako se netko na temelju ovog bloga zainteresira za učenje barem jednog od ove dvojice i primjeni nešto od toga, tada je ovaj post imao pozitivan utjecaj. Nadam se da će tako i biti jer stvarno vrijedi ono što oni podučavaju. thumbup

Post je objavljen 22.02.2007. u 08:49 sati.