Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sunflower37

Marketing

springrolls :))

Od svih udomacenih specijaliteta, noviteta i njihovih inacica nekako najpristupacnije mojem okusu i najprivlacnije oku cinile su mi se proljetne rolice (springrolls).Male palacinke sa povrcem koje se uglavnom jedu u malom predahu na poslu..Lagani obrok kojeg nije tesko pripremiti.
Image Hosted by ImageShack.us
Slijedi recept pa se okusajte u njihovoj pripremi :
Smjesa za palacinke:
2 jaja
1 1/4 dl brašna
3 dl mlijeka
soli/papra
2,5 dag margarina

Punjenje:
15 dag kupusa
1/4 poriluka
15 dag mljevenog mesa
˝ žlice soli
papra
Namaz: 1 ˝ žlica ulja ili soje



NACIN PRIPREME:
Namazati vatrostalnu posudu uljem. Naribati kupus i poriluk na sitno. Ispeci u ulju dok se sve dobro ne smekša. Dodati meso sa zacinima i dobro miješati. Ispeci palacinke samo na jednoj stranici. Stavljati oko 2 žlice mesa na sredinu svake palacinke i zamotati kao sarmu. Staviti sve role u posudu, namazati sojom i peci u sredini peci na 250 stupnjeva 10-15 minuta.

Ovdje se masu hrane priprema u krusnim mrvicama te je ujedno to i jedno od omiljenih jela.No zaista kuhati nije problem jer toliki izbor ponudjenih namirnica omogucit ce vasoj kulinarskoj kreativnosti veliki odusak.Voce i povrce uglavnom je bolje kupovati po placama, meso i mesne preradjevine u velikim mesnicama a svjezu ribu (onu meni poznatu) u kvartovima gdje europljani imaju svoje male biznise :)) Cijene su pristupacne, domaci brandovi (australski) cesto na akciji, delicije kao i svugdje na ovoj planeti sa kojim dolarom vise...
Ponekad posegnuti i za gotovom hranom spremljenom u fast foodovima dobro dodje ali stvarati takvu naviku bolje je izbjegavati..klincima je naravno tesko odoljeti molbama kad im zelite uskratiti happy meal u mc donaldsu ili preprzene kuglice piletine u kfc- u ...
Image Hosted by ImageShack.us
Jos jedna od meni novih kucanskih obaveza je i sistem odlaganja kucnog smeca i to ne samo odvajanjem smeca koje ide za reciklazu jednom tjedno iznosenje kanti ispred vase kuce kako bi kamion istresao smece i u veoma kratkom vremenskom roku ocistio cijelu ulicu (klijestima na kaminou,nema skovacina) .Imate 3 kante (za reciklazu smece, vrtno i ostalo) tako da ekologija pocinje vec u vasem domu.
Postoji i fora kad veliki kucni otpad (stari namjestaj i sve one bespotrebne stvari) mozete iznijeti na dvor kako bi neki potrebiti mogli ga uzeti ili jednostavno ako nitko ga ne odnese pozovete prevoznika koji ce u svojim kontejnerima to odnijeti.
Grafiti rijetko "ukrasavaju" javne zgrade, no na takvu umjetnost naici se moze duz zeljeznicke pruge na svim zidovima malih tvornica, nadvoznjaka, ..Uglavnom su dosta kreativni (osim vjerovartno onih srednjoskolskih ispisivanja parola) ..
Image Hosted by ImageShack.us

Svakodnevna voznja autom sve vise mi predstavlja zadovoljstvo jer ako ovdje niste mobilni tesko da cete negdje stici pjeske.Udaljenosti su ogromne i kad netko kaze da zivi kraj vas to vjerovatno znaci da zivi na petanestak minuta autom :))Cestama lako je sresti tegljace sa po vise prikolica sto mi i nije bas ugodno :(( no samopouzdanje ne jenjava ..:))

Image Hosted by ImageShack.us
Ponekad i dok zalutam uspijem "snimiti" koje novo drvo ,potpuno oguljeno od kore, koji oleandar koji me podsjeti na opatijski ili koju divovsku bugenviliju koja nekim cudom uspije narasti u pravo drvo iako temperature ne jenjavaju.
Image Hosted by ImageShack.us
I jos jedna znimljivost glede ekonomicna shoppinga ..Ukoliko vam je potreba kakava sportska obleka poznatih europskih markica, sada najpopularnije mjesto je Smiths street - ulica gdje veliki brandovi u svojim "manjim" ducanima ostavljaju zalihe (trenutno) ljetne robe,opreme.. ili onih artikala koji nsiu imali neku prodju ili zbog visokih cijena ostali su na vjesalicama.Tako Adidas,Reebok,Thimberlake, Champion,Fila, Puma, Converse..i ostali u ovoj ulici imaju fenomenalnu ponudu casual sportive a po vrlo vrlo povoljnim cijenama.
Image Hosted by ImageShack.us
Suvenire, kao tek "svjezi" dosljak redovito skupljam i saljem sa svom mogucom postanskom procedurom a art centre sa materijalima za izradu - tamanim :))
Image Hosted by ImageShack.us
I dok vi uzivate u karnevalskim danima (ali gledala i ja na netu kanal ri mig mig ) ja sam pronasla nase inicijale (moje i od malecke) na jednoj od registracija :)) no..jednom cu vam pokazati koja je i moja pa ceteImage Hosted by ImageShack.us znati sto znaci nostalgija.....




Post je objavljen 18.02.2007. u 23:14 sati.