Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/deathinlife

Marketing

Another broken day passed by...

-MAGIC-
Da bismo zaštitili sebe, svoj dom, posao, voljene ili neke predmete koje posjedujemo, koristimo se različitim metodama. Riječ je o stvaranju neke vrste zaštitnog polja oko nas koje nas štiti od zlog utjecaja izvana.
Dvije osnovne metode su PROTJERIVANJE i VEZIVANJE.
Protjerivanjem uklanjate iz svog života osobu koja ima poguban utjecaj na vas, čime ona postaje "nečiji tuđi problem".
Vezivanjem sprečavamo neku osobu da povrijedi sebe ili druge. Kad nekog vežete, morate izgubiti svaki kontakt s tom osobom. No bez obzira na metodu, važno je voditi računa o jednoj stvari, odnosno pravilu: "Što god napravili, dobro ili loše, trostruko će vam se vratiti".
Ova magija pod zaštitom je planeta Neptuna.
Metal koji je u njoj najpoželjnije koristiti je srebro, a boje bijela, svijetloplava i srebrna. Životinje koje su pod njezinom zaštitom su: lav, tigar i skarabej*.
Kamenje koje je najbolje koristiti je: karnelijan, kvarc, magnetski oksid željeza, turmalin, rubin.
Za vezivanje najbolje je koristiti crne svijeće, za zaštitu bijele ili svijetloplave, a žute za očuvanje sigurnosti prostora.
Također se mogu koristiti tamjani različitih mirisa: cedra, cimeta, miomirisa, ginsenga, pačulija, bora, ruže, sandalovine.
Najbolje vrijeme za protjerivanje zla je za vrijeme jutarnjeg mjeseca, a za uspostavljanje zaštite vrijeme između večernjeg i punog mjeseca.
Amajlije koje se koriste za zaštitu su: Horovo oko, Izidin čvor i pentagram.
***
Kad želimo zaštititi određene predmete ili osobe, u ritualu prizivamo božice i božanstva koji su zaštitnici tih predmeta ili osoba.
- Kad želimo zaštititi usjeve priziva se: Vrtna Afrodita, Ashnan (zaštitnica žitarica), Pomona (zaštitnica vrtova i voćnjaka), Venera (zaštitnica vrtova), Aristaios (zaštitnica stada i zaliha), Bhumiya (zaštitnica polja), Saturn (sijač i žetelac), Svantevit (zaštitnik usjeva), Tanuíta (zaštitnica bilja), Vertumnus (zaštitnik vrtova i voćnjaka).
***
-U sljedećim postovima ću pisati o ostalim bogovima i božicama koji se prizivaju da bi se zaštitile neke određene stvari ili osobe.
-Sljedeći post biti će o danima u tjednu i njihovim magičnim svojstvima i malo o četiri elementa.
-Wicca je promijenila moj život.
-Sada razumijem neke stvari na koje nisam znao odgovore, a i osjećam se produhovljeno.
-Blessed be…

-MY LIFE-
U ovih nekoliko dana bilo je svega, dobrog i lošeg, ali neda mi se sada pisati o tome. Možda jednog dana... Sutra škola (velika glupost), ustajanje u 5:30, hodanje po hladnoći… Valjda će i to proći jednog dana…

-STUFF-
*Skarabej (lat. Scarabeus, eng. Scarab) je vrsta kukca kornjaša koji pripada velikoj porodici Scarabaeidae koju čine oko 30, 000 različitih vrsta skarabeja, a rasprostranjeni su po cijelom svijetu. Mnogi su svijetlih boja, a nekima se boje prelijevaju. Skarabeji imaju izrazito važnu ulogu u brzom recikliranju organske materije. U prošlosti znak skarabeja često je korišten kao pečat. Simbolički reprezentira spontano stvaranje, samoobnavljanje i uskrsnuće.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 18.02.2007. u 16:47 sati.