Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svestomladivole

Marketing

L A Ž

Laž je svjesno izrečena neistina ili obmana. Svatko slaže barem jednom u životu, tako tvrde psiholozi. Ponekad ljudi lažu bez određene namjere, pokušavajući se zaštititi od emocionalne boli. Općenito pravilo glasi: gdje je laž, tu je i strah, i to od prijekora, kazne, strah da smo učinili nešto loše i neprimjereno, da ćemo nekome učiniti nešto loše ili da će se nešto okrenuti protiv nas… Laž je povezana i s iluzijom, prijevarom i nesposobnošću podnošenja onoga što nam se događa u životu.
Izgleda da svi lažu, one tete u trgovini Konzuma kad Van se cere u facu i traže osobnu samo zato jer im je dosadno u životu, doktori, svećenici, kraljevi, bogovi, siromasi, bogataši, ljubavnici, prijatelji, supružnici, automehaničari, treneri, sportaši, roditelji, menađeri, intelektualci, znanstvenici i socijolozi. Pederi, kurve i lezbijke, kurvetine, lezbače, perderčine, pa i čak modni kritičari!
Da li je lagao Nikola Tesla? Laže li onaj glas u tramvaju što najavljuje stanice? Lažu taksisti, kondukteri, vlakovođe i školarci.
Osim njih, lažu još i astrolozi, a o meteroolozima da i ne govorim, laže Mirjana Hrga, ali ne i Hloverka Novak. Čini li vam se ponekad da najviše laže Melani Vukmirica, ali vrlo dobro znamo da nikad ne laže Goran Milić. Ili možda laže, ali se to ne primjeti, jer nadalje stoji ovako... primjetiti kad osoba laže možemo:
* Lice: crveni ili jako problijedi, smije se samo usnama, ali ne i očima, čelo se znoji…
* Ponavlja pokrete: dodiruje nos, pokriva usta, često povlači ovratnik bluze…
* Nemirno pokreće noge ili ruke
* Pogled i oči: ima raširene zjenice, suze mu oči, podiže obrve, ne zadržava pogled dugo vremena na očima sugovornika, češće trepće…
* Kontradiktoran je, naljuti se kad ga se mnogo ispituje ili zamoli da nešto ponovi; može čak optužiti drugog da mu ne vjeruje
* Ton glasa: govori višim ili oštrijim tonom nego inače, zbog nervoze, priča brže nego inače
* Ne ponaša se prirodno; njegovi pokreti djeluju neiskreno, kontrolira ili pretjerano naglašava iz straha da će ga nervoza odati
* Govor je prepun stanki: treba više vremena da smisli laž nego da se nečega prisjeti





znači, ovako izgleda čovjek koji laže ili onaj koji se trudi lagati.. pa se napreže da slaže lažljivu neistinu od laži. No što se tada događa, on puca.. puca po šavovima od lažnih ideja šta mu se kote po mozgu lažljivom. Pa jedno vrijeme leti iznad sviju jer se crveni pa se odbija od mase, pa je eksponiran.. no brzo puca.. pa pada u lažljivu krvoločnu rupu bezgranične laži i srama.

"Ko laže, ne zna kakva se posla laća, jer mora izmisliti 20 drugih laži da bi održao prvu."
"Jedini oblik laganja koji nije sasvim sraman jest laganje zbog laganja."
"Najviše se laže u ljubavi, lovu i u predizbornoj kampanji."
"Siromaštvo i strah stvaraju lažljivce."

A i Papa laže, skoro isto kao i onaj paydo što skuplja prazne boce pa ih vraća u trgovine za pola kune, ne bi li koju kunu zakinio od jošvišelažljivijih sustava. Svi lažu, ili svi govore istinu.

A što je onda istina, pitate se..
"Protiv neugodnih istina ima samo jedan lijek - treba se s njima pomiriti."
"Kad bukne rat, prva pogine istina."
"U neiskrenim odnosima najteže je izreći istinu."

Znači, ne postoji ni laž ni istina, postoji samo realnosti i percepcija viđenja laži i istine. Sve ovisi o lažljivosti vlastita uma i umnih pomaka u fazi ili što će reći oni stručnjaci - tako vam je kako vam je.
A ipak, KOJI KURAC LAŽETE?
Aj reci, KOJI KURAC LAŽETE,
pa jesan li Van lipo objasnio
da to ne valja???
KOJI KURAC LAŽETE

Post je objavljen 18.02.2007. u 00:48 sati.