Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/harrypottercro

Marketing

'Harry Potter' neće biti digitaliziran

J. K. Rowling nije dopustila da šest dosad objavljenih knjiga o Harryju Potteru bude digitalizirano i objavljeno na internetu

Brojni obožavatelji imaju priliku u seriji o malom čarobnjaku uživati u ukoričenom i audio izdanju, a postoji i njena verzija na Brailleovom pismu.

Međutim, autorica nije dopustila izdavanje na internetu i downloadiranje dosad objavljenih romana, a jednaka sudbina čeka i posljednji, 'Harry Potter i smrtni sveci'.

Rowling za to ima dva razloga – brine zbog online piratstva, ali želi i da čitatelji prvenstveno u ruke uzmu ukoričeno izdanje. Sama priznaje da je prilično staromodna po tom pitanju, što dokazuje i činjenica da još uvijek ne tipka romane na računalu.

To joj je tijekom rada na posljednjem Harryju Potteru prouzročilo probleme jer joj je u jednom trenutku ponestalo papira i trebalo joj je četrdeset i pet minuta da ga pronađe u centru Edinburgha.

J. K. Rowling objavila je da će posljednji nastavak 'Harryja Pottera' izaći 21. srpnja. Šest prijašnjih knjiga dosad je prodano u više od 325 milijuna primjeraka.


Post je objavljen 01.03.2007. u 23:30 sati.