Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harrypottercro

Marketing

Harry Potter podijelio čitatelje


Harry Potter podijelio čitatelje



Uoči dovršetka posljednje knjige serijala o Harryju Potteru čitatelji T-Portala iznijeli su podijeljena mišljenja po pitanju značaja i čitanosti najvećeg književnog hita današnjice

Iako je poznato da u svijetu 'Harry Potter' ruši sve rekorde čitanosti i prodaje, od tristotinjak čitatelja T-Portala čak se 58 posto nepovoljno izjasnilo o ovom fenomenu.

Serijal tako više od polovine ispitanika smatra čistom trivijom, književnošću koja nije vrijedna pažnje i pompe koja je okružuje, dok je 42 posto čitatelja zaključilo da je riječ o vrhuncu svjetske književnosti i literaturi koju svakako vrijedi uzeti u ruke.

Anketa provođena tjedan dana pokazala je da su mnogi još uvijek skeptični prema umjetničkim dosezima spomenute literature. Međutim, sama je autorica jednom izjavila da je bila izuzetno slobodna u korištenju motiva iz folklora i mitologije te da u tom smislu nije ponudila ništa novo.

Svjesna da 'Harry Potter' nikad neće biti svrstan u vrhove svjetske književnosti, o čemu svjedoče i vrlo podijeljena mišljenja čitatelja T-Portala, J. K. Rowling naposljetku se pouzdaje u najmlađe, kojima je knjiga prvenstveno i namijenjena i koji ipak čine najveći dio njene publike.


Post je objavljen 28.02.2007. u 23:43 sati.