Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sarmaujogurtu

Marketing

KAPITALIZAM=RAT!

.."Strašna zvijer kapitalizma zarila je svoje zube u ljudsko meso" rekao je nobelovac Dario Fo. I ne samo ljudsko. Slijepo vjerujući u svog Boga okrutnosti kojemu je ime PROFIT, kapitalizam doslovce proždire sve što diše na ovoj planeti; biljke, životinje i ljude. Neosporna je povijesna činjenica da je krupni kapital doveo na vlast Hitlera i neosporna je povijesna činjenica da je krupni kapital doveo na vlast Georgea Busha i njegov TEXACO – fašizam. Iz tih neopsornih činjenica kapitalizam se u punoj jasnoći ukazuje kao ono Kantovo "radikalno zlo" koje sve što diše deportira u globalnu plinsku komoru, u globalni Aušvic. Jedini mogući odgovor na to i takvo "radikalno zlo" jest "radikalno dobro".
Sveta je dužnost svakog bića koje sebe naziva ljudskim prestati s strategijom noja, izvući glavu iz toplog pijeska konformizma i postati biće odgovornosti. Sveta je dužnost svakog od nas da se borimo za opće dobro i to ovdje i sada jer vremena za kalkuriranje više nema. Već sada od posljedica zagađenja godišnje umire 5 milijuna ljudi. Sa etičkog stanovišta to je nedopustivo, sa čisto ljudskog stanovišta to je jezivo da jezivije ne može biti.
Ne smijemo dopustiti da cinična ideologija pametne bombe cijeli svijet oboji u crno. U ime sadašnjih i budućih mrtvih čiji broj ratse stravičnom progresijom dužni smo reći NE kapitalizmu i stvoriti drugačiji svijet. Svijet bez nasilja nad prirodom i izrabljivanja čovjeka od strane nadčovjeka. Svijet bez državnih i mentalnih granica u kojemu će se čovjek realizirati u punini svojih etičkih i kreativnih mogućnosti.

zvuči utopijski...a jebga

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

KRAJ!

Post je objavljen 17.02.2007. u 13:14 sati.